Nytt

Bilde: Benjamin Netanyahu i Knesset. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Scanpix

En norsk hjelpearbeider ansatt i Kirkens Nødhjelp er blitt utestengt fra Israel samtidig som utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er på besøk i landet.

Den israelske avisa Haaretz skriver at hjelpearbeideren i flere år har vært bosatt i Israel, men at hun søndag ble hindret i å komme inn igjen i landet etter en reise.

Kirkens Nødhjelp bekrefter overfor NTB at det er en av deres ansatte som omtales i avisartikkelen.

Søreides besøk i Israel og Palestina begynte søndag. Ifølge Haaretz satt Søreide i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu da hjelpearbeideren ble nektet innreise.

En talsmann for israelske immigrasjonsmyndigheter, Sabine Hadad, hevder at den norske kvinnen tidligere har oppgitt uriktige opplysninger i forbindelse med utstedelse av visum til andre hjelpearbeidere.

Søndag ble det kjent at den norske Palestinakomiteen står på en liste over 20 organisasjoner som nektes innreise til Israel fordi de skal ha oppfordret til boikott av landet.

– Det er svært uheldig at nordmenn som kommer for å følge opp ulike programmer og bistandsprosjekter har blitt eller kan risikere å bli nektet innreise til Israel, uttaler Søreide i en kommentar til utestengelsen av Palestinakomiteen.

– Vi har den siste tiden sett at representanter for det sivile samfunn fra flere land, inkludert fra USA, har blitt nektet innreise til Israel. Norge stiller seg kritisk til dette, og har gitt uttrykk for det til israelske myndigheter. Senest i går tok jeg dette opp med statsminister Benjamin Netanyahu, og jeg gjentok det i dag i møtet med ministeren for regionalt samarbeid, sier Søreide i uttalelsen til NTB.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» her.