USAs utenriksminister Mike Pompeo og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu skal ha møtt Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var i hemmelige samtaler i Saudi-Arabia under et besøk søndag, ifølge israelske medier.

Netanyahu skal ha møtt Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i den planlagte grensebyen Neom i Saudi-Arabia. Hvis møtet bekreftes, er det første gang en israelsk statsminister har vært på besøk i Saudi-Arabia.

USAs utenriksminister Mike Pompeo, som besøkte Israel forrige uke, var også med på møtet, får den israelske kringkasteren Kan opplyst. Ifølge kringkasteren handlet samtalene om Iran og den kommende Biden-regjeringen i USA.

Flere israelske medier har meldt om Netanyahus reise til Saudi-Arabia.

Møtet kommer etter de USA-ledede forhandlingene som har normalisert de diplomatiske forholdene mellom Israel og de arabiske landene De forente arabiske emirater og Bahrain.

Netanyahus kontor har foreløpig ikke svart på henvendelser om sakene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂