Mike Pompeo. Foto: Leah Millis / REUTERS / NTB scanpix

USAs utenriksminister Mike Pompeo drar på en rundreise til Midtøsten etter den historiske avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

Pompeo starter turen i Jerusalem mandag før han legger ut på en rundreise til flere land i regionen. Bakgrunnen er Israels normalisering av båndene med Emiratene og målet er å få andre arabiske stater til å følge etter.

Etter et møte med statsminister Benjamin Netanyahu skal han etter planen dra videre og møte høytstående representanter i Sudan, Bahrain og i De forente arabiske emirater, opplyser utenriksdepartementet søndag.

Israel har tidligere bare underskrevet fredsavtaler med Egypt og Jordan, som i motsetning til Emiratene deler grenser med Israel, og som teknisk sett har vært i krig med den jødiske staten.

I en uttalelse sent søndag sier Netanyahu at han og «hans venn» Pompeo skal snakke om å «utvide sirkelen av fred i vår region».

– Vi jobber med fred med flere land, og jeg tror det vil være flere land i en ikke så fjern fremtid, sa han.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.