Det israelskeide lasteskipet Helios Ray ble rammet av en eksplosjon i Oman-bukta i februar. Israel anklaget Iran for å stå bak, noe myndighetene i landet nektet. Foto: AP / NTB

Et israelskeid konteinerskip er truffet av en iranskprodusert rakett utenfor kysten av Oman, melder den israelske TV-stasjonen Channel 12.

Lasteskipet var på vei fra India til Tanzania da det ble truffet av en rakett utenfor Oman i Arabiahavet.

Ifølge israelske avisa Jerusalem Post fikk det skader, men går nå tilbake til India for egen maskin.

I februar ble det israelske lasteskipet Helios Ray rammet av en eksplosjon i Omanbukta. Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget Iran for å stå bak, noe landets myndigheter nektet for.

Avisa Wall Street Journal skrev tidligere i måneden at Israel har angrepet minst tolv tankskip på vei fra Iran til Syria med olje de siste par årene.

Ifølge den israelske avisa Haaretz er avsløringen bare toppen av isfjellet, ettersom Israel ifølge deres kilder har angrepet og sabotert flere titalls iranske oljetankere og påført skader for milliarder av dollar.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.