Det iranske lasteskipet MV Saviz har ligget i årevis utenfor kysten av Jemen. En antar det har vært base for Revolusjonsgarden. Nylig ble det angrepet, trolig av Israel. Foto: Planet Labs via AP/NTB

Nok et israelsk skip er angrepet i Persia-bukta. Iran er tydeligvis på offensiven og nå som Biden vil ha fred er det ingen til å stoppe Iran. Tingene kan raskt eskalere ut av kontroll. Iran rykker frem og provoserer bevisst.

Et israelsk lasteskip er angrepet utenfor De forente arabiske emirater, ifølge den libanesiske TV-kanalen Al-Mayadeen.

Ifølge The Jerusalem Post dreier det seg om Bahamas-registrerte Hyperion, som frakter biler og eies av det israelske rederiet PCC. Skipet ligger nå stille utenfor kysten av Fujairah.

Al-Mayadeen er kjent for å ha bånd til Hizbollah, og israelske myndigheter har ikke kommentert det angivelige angrepet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget i forrige måned Iran for å ha stått bak angrepet mot et israelske lasteskip i Omanbukta, noe iranske myndigheter avviste.

Ifølge avisene Wall Street Journal og Haaretz har Israel angrepet og sabotert en rekke iranske tankskip de siste årene. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.