MV Saviz har logget utenfor Jemen i årevis og antas å være base for Revolusjonsgarden. Foto: Planet Labs Inc. via AP/NTB

Et iransk skip ble truffet av en mine i Rødehavet tirsdag kveld, melder det delvis offisielle nyhetsbyrået Tasnim. Det er uvisst hvor store skader skipet fikk.

Ifølge Tasnim var det skipet Iran Saviz, som eskorterer iranske handelsskip i Rødehavet, som ble angrepet med en mine festet til skroget.

Iran har ikke offisielt bekreftet angrepet, som skjedde utenfor kysten av Eritrea. Israel har derimot informert USA om at det var israelske styrker som angrep fartøyet, skriver New York Times.

Konflikten mellom Israel og Iran har pågått i flere år i området, men har til nå konsentrert seg om andre type mål. Siden 2019 har Israel blitt beskyldt for å stå bak en rekke angrep mot iranske skip som frakter olje og våpen i østlige deler av Middelhavet og Rødehavet.

Ifølge den amerikanske nettsiden GlobalSecurity.org blir lasteskipet brukt av den iranske revolusjonsgarden, og skipet regnes som et moderskip for Irans operasjoner i området, melder nyhetskanalen Al Arabiya.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.