Nytt

Moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo.

Sekulære norske muslimer skal lørdag demonstrere utenfor en moské i Oslo mot islamsk støtte til pakistanske blasfemilover.

Det er organisasjonen Senter for Sekulær Integrering (SSI) som har tatt initiativ til en markering ved moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo lørdag, skriver Dagen.

Bakgrunnen for kritikken mot moskeen er at imamen, Nehmat Ali Shah, to ganger i 2016 demonstrerte til støtte for drapsmannen Mumtaz Qadri. Qadri var henrettet for drapet på guvernøren Salman Taseer. Taseer ble drept fordi han hadde kritisert blasfemilovene i landet.

Nehmat Ali Shah (i midten, med svart skjegg) blant sine venner i Pakistan.

Imamen hevdet etterpå overfor Aftenposten at han bare demonstrerte mot at Qadri ble henrettet.

I april i fjor skrev Hege Storhaug dette på rights.no om Nehmat Ali Shah – som har vært imam i Norge siden 1991:

Han har selv avslørt sitt lite hyggelige verdisett en rekke ganger. Først i 2002 med sine befalinger til Jeanette, oppfanget ved bruk av skjult mikrofon: Ikke-muslimer er som dyr.

Neste akt: Knivstikking og balltre under fredagsbønn i 2006. Seks personer skadet. Også knivstikking på utsiden av moskeen samme dag. En av de involverte var Ap-politikeren Khalid Mahmoud.

Tredje akt 2007: Utenriksminister Jonas Gahr Støre på stemmefiske i Ali Shahs moské: Vi «alle sammen tilhører et fellesskap».

Dette fellesskapet og økende anti-islamske holdninger leder opp til fjerde akt: Den evige jøde. Hitler drepte jødene fordi «de er urolige folk i verden», og islam bakvaskes i mediene «fordi mediene har jødisk bakgrunn». Signert imam Ali Shah og styreleder fra samme Punjab, Ghulam Sarwar.

Femte akt: Mer vold. Ali Shah knivangripes av en av sine såkalte egne.

Sjette akt: Guvernøren i pakistanske Punjab, Taseer, massakreres av sin egen livvakt i 2011. 28 skudd på høylys dag fordi Mumtaz Qadri avskydde guvernørens motstand mot dødsstraff for blasfemi. Det var i seg selv blasfemi – med dødsstraff. Ali Shah demonstrerte mot henrettelsen i Oslo, deretter i Pakistan. Samme Ali Shah var vert for kulturminister Widvey i oktober i fjor da Regjeringen inviterte til dialog med mediene på slep.

Ifølge Dagen er det første gang det arrangeres en demonstrasjon foran en moské i Norge.

– Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.

Han sier de reagerer vi på holdningene til imamen i Ahl-e Sunnat-moskeen.

– Han er med på å skape radikalisering ved å støtte drapsmenn av påståtte blasfemikere, sier han.

Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen har ikke svart på henvendelsene fra Dagen.