Innenriks

Moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo. Foto: Wikimedia Commons (utsnitt).

 

Senter for sekulær integrering (SSI) valgte å stå utenfor moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Oslo når gruppa skulle demonstrere mot ekstreme imamer lørdag.

Bare en liten håndfull personer deltok i demonstrasjonen for ytrings- og religionsfrihet lørdag. På forhånd varslet Senter for sekulær integrering en demonstrasjon «for religionsfrihet og mot ekstreme imamer» som skulle finne sted idet lørdagsbønnen ved avslutningen av fastemåneden ramadan var over i Central Jamaat Ahle Sunnat-moskeen i Oslo.

Mens troende muslimer strømmet ut fra moskeen før den store id-feiringen søndag, ble de møtt av plakater som tok avstand fra trossamfunnets ledelse, skriver Dagen.

Leder Shakeel Rehman i SSI understreket at demonstrasjonen ikke var en markering mot muslimer og åpnet den med å understreke at de ville markere avstand fra angrepet mot en moské i London natt til mandag.