Hva er det som får SVs Oslo-politiker Kari Pahle til å juble over at det skal bygges en ny stor moské i hovedstaden? Grunnsteinen for Skandinavias største moské ble lagt ned på Grønland i Oslo fredag, og Pahle var til stede.

– For meg som politiker i Oslo er dette en stor dag. Dette er et viktig bygg. Jeg er glad på deres vegne og på Oslos vegne. Dere fortjener all ære og ros, sa Pahle under grunnsteinsnedleggelsen ifølge Aftenposten.

Det er til å undres over at en sentral representant for det sekulære SV kommer med slike uttalelser. Undringen forsterkes ved at en representant for moskeen har gitt uttrykk for synspunkter som er i strid med grunnleggende menneskerettigheter og verdier, som også SV står for. Hege Storhaug har dokumentert hvordan en imam fra menigheten Central Jamaat-e-ahl-e Sunnat som bygger moskeen, forkaster kvinners rettigheter, toleranse og integrering. Noen utdrag av imamens uttalelser (det tas forbehold om at uttalelsene er fire år gamle):

«Det er bare muslimer som gifter seg. Du må forstå at alle andre folk bare gjør synder.»

«Forlater man sin religion, så kan en ikke forvente noe annet enn helvete … Himmelen er begrenset bare for muslimer.»

«En mann kan alltid styre viljen til sin kvinne. Kvinnen er nødt til å gi etter sin mening for sin mann.»

«Det Gud vil fra mennesker, er ikke mulig å oppnå i et flerkulturelt samfunn.»

Kari Pahles partifelle Karin Andersen reagerte i likhet med andre rikspolitikere sterkt da disse uttalelsene ble kjent:

– Jeg er sjokkert. De er overhodet ikke interessert i noen form for integrering, slik de fordømmer det norske samfunnet.

Flau ordfører kom ikke

Avslører imamene

– Uakseptabelt!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂