Imam Nehmat Ali Shah fra moskéen Central Jamaat på Grønland i Oslo er i Pakistan i en støttemarkering for livvakten Mumtaz Qadri som fikk dødsstraff for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer. Shah er en omdiskutert imam. Selv ikke Inger Anne Olsen i Aftenposten greier å finne noe pent å si om ham.  Hun skrev for noen år siden:

Shah har liten religiøs skolering, og er etter 21 år som imam fremdeles ikke i stand til å gjennomføre et intervju på norsk. Når han fremdeles har stillingen, er det fordi han er under vingene til en av de mektigste familie i moskeen, en familie som kontrollerer flere av khudamerne.

SJ-ZCK-gEDNlzHd9NeNekQ-c3NC-fBNYWOP7t74-xydg

Et eksempel på dårlig integrering som skal være et forbilde for andre muslimer i Oslo.

Shah har tidligere uttalt at jødene styrer mediene og at det er derfor nordmenn har et negativt bilde av islam:

– Det er jøder som står bak mediene, det er det som ødelegger. Jøder har stor foretningsmakt i verden, har Ali Shah uttalt til avisen.

Styreformann i moskeen, Ghulam Sarwar, sier også at forholdet mellom jøder og muslimer aldri har vært noe bra.

– Hvorfor drepte tyskerne dem? En grunn er at de er urolige folk i verden.

Tidligere denne måneden deltok Shah i demonstrasjonen utenfor den pakistanske ambassaden hvor han holdt en tale til forsvar for den dømte Mumtaz Qadri. I et intervju med Aftenposten uttalte han:

– Han ble dømt til døden, men han fikk ikke riktig behandling av saken. Alle andre sitter i fengsel i mange år før de ble henrettet, men han ble hengt med en gang.

Imamen bekrefter det han har uttalt tidligere, at det er dødsstraff i islam for blasfemi.

– Jeg talte på fredag og sa til de 1500 som var her at vi bor i Norge og vi skal følge norske lover, men i islamske land er det islamsk lov som gjelder.

Nehmat Ali Shah

Shah i Pakistan. Foto fra Facebook.

800px-Central_Jamaat-E_Ahl-E_Sunnat_01

Central Jamaat-moskéen på Grønland

Central Jamaat kostet 93 millioner kroner å bygge. Den skal ha blitt finansiert gjennom lån og egenkapital fra menighetens medlemmer. Sheikh-familien, Oslos rikeste norskpakistanske familie, lånte ut over 3,2 millioner kroner rentefritt til byggingen av den nye moskeen. Til gjengjeld krevde de at Shah ble sittende som imam.

Journalisten.no  Østlandssendingen  Nettavisen  VG