Tahir ul-Qadri flankert av Yasir (t.v) og Yasir Ahmed

Etter terrorangrepet i New Zealand, har mediene sluppet til en rekke innlegg som blant annet bruker angrepet som et argument for å begrense ytringsfrihet og fakta om islam. Flere krever handlingsplaner mot islamofobi, muslimhets og såkalte hatefulle ytringer mot muslimer. Bakgrunnen til noen av de som fremmer disse kravene bør være interessant.

Tvillingbrødrene Nasir og Yasir Ahmed er to som er raskt på banen og bruker tragedien på New Zealand som en anledning til å få norske myndigheter til stramme ytterligere til. Nasir sitter i bystyret i Oslo for Oslo Arbeiderparti, tvillingbroren Yasir er informasjonsansvarlig i Islamsk råd.

Nå har begge sluppet til med innlegg i Aftenposten og Dagbladet. På samme dag, tirsdag 19. mars – og med det samme budskapet; etter terrorangrepet i New Zealand må Norge nå få en handlingsplan mot muslimhets og hatytringer mot muslimer.

Yasir Ahmed understreker i sitt innlegg i Aftenposten at Islamsk Råd Norge (IRN) i årevis har etterlyst en konkret handlingsplan mot muslimhets og hatkriminalitet. «Både IRN og organisasjoner som for eksempel Likestillings- og diskrimineringsombudet, er på tilbudssiden».

Hans bror Nasir er skarpere i tonen. «Erna, det er på tide at du erkjenner at hatytringer og hatkriminalitet rettet mot minoritetsgrupper, har blitt et demokratisk problem under din ledelse,» skriver Nasir Ahmed i Dagbladet. «Selv om terrorangrepet i New Zealand er langt unna oss, så var det inspirert av manifestet til Anders Behring Breivik, en nordmann. Det har, uten tvil, skapt en enorm frykt og bekymring blant den norsk-muslimske befolkningen, helt på linje med det som var tilfellet etter 22. juli-angrepet, fordi det vitner om at hans tankegods eksisterer fortsatt, og nå også har fått fotfeste verden over.»

Nasir Ahmed etterlyser også en handlingsplan, i likhet med sin bror. «Et unisont norsk-muslimsk miljø har i sine fordømmelser også etterlyst en handlingsplan og konkrete tiltak mot den økende hatkriminaliteten i vårt land.»

Så hvem er så disse brødrene som er så opptatt av hatefulle ytringer mot muslimer?

I 2014 deltok brødrene på et møte, sammen med blant annet Abid Raja og Raymond Johansen, i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. «En feststemt, varm og vennlig samling», skrev Dagsavisen den gangen. Politikerne ønsket å spille på lag med moskeene for å hindre rekruttering til ekstreme grupperinger i Syria. Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat- en moske med «tvilsom finansiering, tvilsom organisering, tvilsomme ideologier hos imamen og tvilsomme metoder for å håndtere konflikter», ifølge avisen Utrop i 2016.

Rett før kommunevalget i 2017 kunne Rights.no avdekke at «Aps representant i Oslo bystyre, Nasir Ahmed (34), hyller Tahir ul-Qadri, mannen som ønsker en verden underlagt islam. Ahmed lar seg avbilde med ul-Qadri, og omtaler han i rosende ordelag.». På bildet i artikkelen som Rights publiserte, står Nasir sammen med ul-Quadri – og sin bror, Yasir. Bildet er tatt i august 2017, i forbindelse med en konferanse hvis formål var å bekjempe ekstremisme.

Budskapene til ul-Qadri er vel ikke til å ta feil av. Enhver kritikk av islam skal straffes med døden, eller som han sier i sitt mer muntlige språk:

«Jeg klarte å få gjort det til en lov at den som begår blasfemi, muslim eller ikke-muslim, mann eller kvinne jøder, kristne, hinduer elle uansett hvem, uansett hvem av dem som begår blasfemi skal de staffes med døden!»

«Jeg kjemper en kamp for å stenge alle muligheter for blasfemi ute og de som åpner munnen; muslim, jøde, kristen, vantro, mann eller kvinne vil bli henrettet som en hund!»

Tahir ul-Qadri sier selv han står bak loven som innebærer dødsstraff for blasfemi i Pakistan – ansett som verdens strengeste blasfemilov som ikke minst rammer den kristne minoriteten. Landet som rangerte som nr. 5 av de 50 når det gjaldt vold mot kristne i 2017. Nigeria, med Boko Harams sine mange drap og terror mot kristne, finner vi først på en 14. plass på listen.

Men denne mannen er altså forbildet til brødrene Ahmed. Det bør gi frysninger på ryggen, også for norske medier og politikere. Slik er det dessverre ikke. De bidrar i stedet med spalteplass og ingen videre undersøkelser av personer som tilhengerne av ul-Qadri, Nasir og Yasir Ahmed, og deres allierte.

Samtidig er det musestille i mediene etter massakren fra islamister mot kristne barn, kvinner og menn i Nigeria i forrige måned – og skyteepisoden på trikken i Amsterdam er raskt borte fra forsidene i mediene til tross for at saken har tatt en ny vending og kanskje likevel kan være terrorrelatert.

Dagens medier og politikere kan bli det norske liberale samfunns bane om de ikke snart åpner øynene for de illiberale kreftene som har fått fotfeste her i landet.

 

Mener splittelse avler rekruttering
SAMMEN MOT TERROR: Partisekretær Raymond Johansen (Ap) gjestet i går moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat for å markere id. Arbeiderpartiet vil spille på lag med moskeene for å hindre rekruttering til ekstremistiske grupper i Syria.

 

Tid for en beslutning mot muslimhets og hatkriminalitet
Kritikken mot Erna Solberg raser i de muslimske miljøene fordi hun unnlater å si at dette var et terrorangrep mot muslimer.

Aldri mer 22. juli
Erna, det er på tide at du erkjenner at hatytringer og hatkriminalitet rettet mot minoritetsgrupper, har blitt et demokratisk problem under din ledelse.

 

 

 

Støtt Document

a

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller bidra med et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂