Tahir ul-Qadri flankert av Nasir (t.v) og Yasir Ahmed

Islamsk råd står på for en handlingsplan mot islamofobi og muslimhets – og får drahjelp av norske medier – igjen.

Høyre har lagt ut en lykkeønskning til muslimer på sin facebook side i forbindelse med fastemåneden Ramadan som startet 5. mai, og varer fram til 5. juni. I Norge er det kun lykkeønskninger og ingen oppmerksomhet rundt de negative opplevelsene mange har med Ramadan i muslimske land.

Høyre har åpenbart liten grad av moderering av sine kommentarfelt, for her får alle slippe til, også med sine mer eller mindre gjennomtenkte tilbakemeldinger. Dette gir en kjærkommen mulighet både for statsråd Jan Tore Sanner til å fortelle hvor rystet han er, og for Dagbladet, som henter inn en representant fra Islamsk råd som kan fortelle hvor mye mer intolerante og muslimfiendtlige nordmenn er – faktisk er problemet spesielt stort i Norge, ifølge informasjonsansvarlig Yasir Ahmed i Islamsk råd Norge sine uttalelser til Dagbladet. Han kan nemlig fortelle at hets mot statsminister og et parti er mye høyere her enn i for eksempel Canada, England og Australia. Så da så.

Yasir Ahmed mener at nordmenn tror at muslimer skal overta Europa, at man skal innføre sharialover og så videre – men det er jo ikke tilfelle. Hvordan muslimske land styres i sin alminnelighet har nemlig ingenting med islam å gjøre. «Hvis de ikke har ytringsfrihet, så har det ingenting med islam å gjøre, islamske lover fremmer nemlig ytringsfrihet og likestilling», sier Ahmed til Dagbladet. Et råd fra Ahmed til Sanner er derfor å spre kunnskap om islam og muslimer blant folk i Norge.

Document har skrevet om Yasir Ahmed tidligere. I mars 2019 fortalte vi om hans beundring for Tahir ul-Qadri, mannen som ønsker en verden underlagt islam. Tahir ul-Qadri sier selv han står bak loven som innebærer dødsstraff for blasfemi i Pakistan – ansett som verdens strengeste blasfemilov som ikke minst rammer den kristne minoriteten.

Yasir Ahmed kjemper hardt for en handlingplan mot islamofobi og muslimhets. Nå får han spalteplass i Dagbladet til å påstå at Norge er særlig muslimfiendtlig, og dermed nok et argument for Sanner til å legge en handlingsplan på bordet.

Kjøp billetter til Katie Hopkins her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂