Foto: Bente Haarstad

Det er ikke oss islamkritikere som skaper motstand mot islam. Det klarer islam fullstendig på egenhånd.

Linda Noor og Yasir Ahmed fra Islamsk Råd er bekymret. Litt bekymret for sosialt press, antisemittisme og de mange samfunnsproblemene Islam fører med seg – men mest bekymret for muslimfiendtlighet og «islamofobi». Frie ytringer avslører nemlig hva islam egentlig er, og det ødelegger for islams framvekst. Derfor vil de stoppe denne påståtte «fobien». Det bekymrer meg.

Ha en ting klart: Islamsk Råds oppgave er ikke å sikre demokratiet, frihet, likestilling eller framgang for vestlige verdier. Dette er ekstremreligiøse mennesker tilhørende en sekt som ikke jobber for vårt samfunnssystem, men Muhammeds samfunnssystem fra 600-tallet. Og de kan aldri få nok islam i Norge. Husk det.

Det de sier er heller ikke sant: Muslimer er ikke truet her. Det er troen og samfunnssystemet deres som er truet av demokratiet – og det er utålelig, for islam setter likhetstegn mellom religion og religiøse: Kritikk av islam er også et personangrep. Denne holdningen er imidlertid helt uforenlig med demokrati og ytringsfrihet, og nettopp derfor fungerer ikke islam i vestlige demokratier.

Det er ikke muslimhets. Det er sunn idékritikk.

Europa er tuftet på individets ukrenkelighet – ikke religionens ukrenkelighet. Dette vet Islamsk Råd utmerket godt, og det er nettopp det de vil stoppe. «Fagmiljøene» de støtter seg til er islams nyttige, vantro idiotier som har gått seg helt vill i all sin prinsipp- og kulturløshet.

I Norge er muslimer godt beskyttet mot vold av demokratiet, arven fra kristendommen, politiet, loven, og oss gode borgere – som naturligvis vil forsvare enhver person som angripes av bøller. Men angrep på ideer og overtro? Hvor er problemet? Det er sunt! Det er ikke oss islamkritikere som skaper motstand mot islam. Det klarer islam fullstendig på egenhånd:

Jo mer europeere ser av islam, jo mindre liker de islam. Jo mer folk lærer om islam, desto mer skrekkslagne blir de. Og er man manisk opptatt av hatefulle tekster og manifester som oppfordrer til voldsbruk, får man værsågod starte med å finlese Muhammeds manifest fra det harde 600-tallet. IS oppsto ikke fra ingenting. Irans presteskap misforstår ikke islam. Sorry.

Ideene vi mennesker har i hodet har ingen beskyttelse mot kritikk.

Islam er ikke et menneske, rase, hudfarge, folkegruppe, etnisitet eller kultur. Islam er en idé som man frivillig omfavner, og som man frivillig kan forkaste – i motsetning til hudfarge. Derfor er ikke ateisme og religionskritikk rasisme. Påstanden er ondsinnet løgn, fra demokrati-fiendtlige grupper med en politisk agenda.

Så ja: Lytt til fagmiljøene. Les boken til Halvor Tjønn. Lytt til Hege Storhaug. Lytt til kritikken fra ateister, de frafalne, de sekulære og oss ateister som forstår islam uten religiøse briller, underkastelse eller frykt. Kritikk av Islam er ikke et samfunnsproblem. Overtro, underkastelse, og kvinnehat er et samfunnsproblem.

 

Først publisert av Dagbladet 21. mai.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.