Nytt

To brannmenn og en politimann ble alvorlig såret da de ble utsatt for et bakholdsangrep i byen Ajaccio på Korsika natt til fredag. I løpet av torsdag ettermiddag hadde politiet preventivt fjernet 400 trepaller, tonnevis med bildekk og en brannbombe. Men i løpet av natten startet mobben en brann for å lokke til seg brannmenn og politi for å kaste prosjektiler på dem.

De hettekledte ungdommene angrep utrykningsfartøyene og mannskapene som kom for å slukke brannen ble skadd av knust glass.

600 personer samlet seg i protest etter bakholdsangrepet og en liten gruppe av disse gikk til motangrep på det lokale bønnerommet. De knuste døren og forsøkte å sette fyr på kopier av koranen. En kebabsjappe ble også angrepet.

Mengden ropte «on est toujours là», «on est chez nous» og «Arabes dehors», som kan oversettes som «vi er fremdeles her», «vi er hjemme» og «ut med araberne» før de knuste døren på bønnerommet.

2F9C326100000578-3374498-image-a-4_1451120300680

Politiet har fått forsterkninger fra fastlandet for å beskytte moskéer og bønnerom på Korsika.

France’s prime minister, Manuel Valls, called for respect for French law after “the intolerable aggression toward firefighters and unacceptable profanation of a Muslim place of prayer”.

France’s interior minister, Bernard Cazeneuve, condemned those responsible for attacking firefighters. He also said the “intolerable exactions” against the place of worship carried the “odour of racism and xenophobia” and would not go unpunished.

Korsika

Anspent etter koranbrenning. Napoleon ville snudd seg i graven ifølge kommentarfeltet på Twitter.

«On est chez nous» er forøvrig et av slagordene til Génération Identitaire.

autocollants-generation-identitaire-on-est-chez-nous

Le Parisien  Paris Match  The Guardian  Snaphanen