Brannmenn og politi ble angrepet når de skulle slukke en husbrann i Vinje i Telemark. Frustrasjon over sen uttrykning skal være årsaken til angrepet på offentlige tjenestemenn.

Flere mannskaper fra politiet og brannvesenet ble angrepet av illsinte naboer under en husbrann i Vinje i Telemark i natt.

– Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 04.09 i natt, og var på stedet 04.29. Brannmannen som kom først til stedet kjørte sin egen personbil, men ble angrepet av sinte naboer og bygdefolk, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Gunnar Hanssen.

Ruten på privatbilen til brannmannen ble knust under angrepet.

20 minutter brukte brannvesenet fra de fikk melding om brannen til de var på åstedet. Tidsbruken betegnes som normal, og det påpekes at det i mange tilfeller ikke er mulig å møte opp umiddelbart etter at melding om brann er mottatt. Det finnes ikke en brannbiler i et hvert veikryss.

– Det tok brannvesenet 20 minutter fra de fikk meldingen til de var på stedet, noe som er helt normalt. Vi har tross alt ikke så store brannressurser tilgjengelig overalt i kongeriket, sier Hanssen.

Det dukket etter hvert opp en representant fra E-verket, men også han ble møtt av et nabolag i harnisk.

Heller ikke politiet slapp unna. Da de kom på stedet 50 minutter senere ble de slått og angrepet av de samme naboene. Huset var helt overtent da slukkearbeidet kunne begynne og brant ned til grunnen.

– Den ene av de som angrep var også beboer i huset, man skulle tro det var i hans interesse at brannvesenet fikk påbegynt slukningsarbeidet, sier han.

Politiet blir beskyldt for å overdramatisere hendelsen.

VG Nett har snakket med øyenvitne Svein Olav Vaa som var på stedet. Han mener naboene forsøkte å hjelpe til i slukningsarbeidet, og at politet overdramatiserte hendelsen.

– De forsøkte bare å hjelpe en nabo. Plutselig var ikke brannen lenger et tema, men naboene, sier Vaa.

– Men stemmer det ikke at brannmannskaper ble angrepet?

– Jo, men det var særlig av én person. Han var i sjokk, sier Vaa.

Artikkelen i VG er i skrivende stund stengt for kommentarer.

 

http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=10060393

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂