Mortensrud skole.

Det brøt ut brann i Mortensrud skole torsdag kveld og politiet har grunn til å tro at det var ungdommer som ble sett løpende fra stedet, som knuste en rute og kastet inn brennende materiale.

En rute på skolen var knust, og brennende materiale var kastet inn i et rom. Politiet melder at brannen hadde utviklet seg en del, og brannvesenet måtte bryte opp en vegg for å sjekke om alt var forsvarlig slukket.

– Vi har stanset flere ungdommer i nærheten. Enkelte av disse lukter røyk. Dette kan ha sammenheng med brannen, opplyste politiet torsdag kveld til NTB.

Brannen og alt oppstusset tiltrakk seg flere ungdommer, og det var da det utviklet seg til en truende situasjon.

Seks ungdommer kjørt til Manglerud politistasjon, der foreldrene må hente dem. Politiet oppretter anmeldelser.

Det var flere patruljer til stede. Likevel opptrer ungdommene truende mot betjentene. Det må karakteriseres som en urovekkende tendens, og det føyer seg inn i et mønster der ungdom truer og utfordrer politiet.

Det er tydelig at politiet tar situasjonene på største alvor.

Først tenner man på skolen, når politi og brannmenn dukker opp, blir disse truet.

Det er utviklingen i sørøstlige Oslo.

Det er ikke første gang det brenner på Mortensrud. Før jul var det branntilløp på skolen to ganger, også da var det mistanke om ildspåsettelse. Noen hadde knust en rute og kastet brennbart materiale inn i et klasserom, opplyste politiet.

I desember 2015 ble deler av skolen totalskadd i brann.

Andelen såkalt minoritetsspråklige ved Mortensrud skole var skoleåret 2016-17 på 94,6 prosent.

 

Ungdom truet politiet etter skolebrann i Oslo

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.