Mortensrud er et boligområde Søndre Nordstrand i Oslo. Nå rapporteres det om tilstander vi kjenner fra svenske forsteder. Ungdommer slåss, driver hærverk og skaper forstyrrelser i området. Landhockeyspillere blir truet til å gi fra seg køllene sine fordi disse egner seg godt til slåsskamper.

Søndre Nordstrand har en demografi som er ganske lik Groruddalens. Det er enda godt at vi lykkes ganske bra med integreringen i Norge.

Ungdommer som slåss og driver hærverk på Mortensrud har skapt hodebry for politiet, politikere, idrettslag og kjøpesenteret.


«Vi opplever en gjeng ungdommer som går rundt og gjør hærverk og skaper masse forstyrrelser. Det har vært masse slagsmål i området i det siste og utviklingen er veldig farlig for våre barn og ungdom som bor i området.»

Dette skriver Amjad Munir, leder av Mortensrud-Aker Sportsklubb, i et brev til blant andre politikere og politiet om situasjonen på Mortensrud i bydel Søndre Nordstrand.

Arbeiderpartiets Jan Bøhler kan med stor sannsynlighet komme med noen råd.

Søndre Nordstrand Videregående skole fikk tillatelse til å sette opp overvåkningskameraer allerede i 2011. Det hadde sikket vært kjekt for Bjørnholt skole også som fikk 41 ruter knust i fjor.

osloby