En ung mann ble skutt på Mortensrud i Oslo torsdag kveld. Mannen er innlagt på sykehus med kritiske skader. Ingen er pågrepet.

Politiet ble varslet om skytingen klokken 22.22, og sendte umiddelbart mange patruljer til Mortensrud. Politihelikopteret og hundepatruljer er satt inn i letingen etter mistenkte.

– Politiet er på Lofsrud skole med store ressurser. Politiet jobber på stedet, tar imot vitneavhør og vi jobber med sikring av tekniske spor. Vi har en ganske stor aksjon akkurat nå, og den vil fortsette en god stund fremover, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NRK.

Skytingen skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel. Den unge mannen fikk behandling på stedet før han ble sendt til sykehus.

– En person er kjørt fra stedet kritisk skadet. Livreddende innsats ble iverksatt av første enhet på stedet, og er nå overtatt av helse, sier innsatsleder Erling Olstad til VG.

Ifølge politiet skal det ha blitt avfyrt opptil fem til seks skudd.

– Hva gjerningsmannen eventuelt har tenkt, det vet ikke jeg. Men antall skudd kan tyde på at det er en målrettet handling. Og det ser vi på som særdeles alvorlig, sier Olstad.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.