Nytt

Forsker Bengt Andersen ved Høgskolen uttalte i 2011 at farlige ghettoer i Oslo ikke vil oppstå. Uttalelsene handlet først og fremst om Groruddalen, men flere områder i Oslo har en befolkningssammensetning som ligner på Groruddalens.

 – Jeg har ingen indikasjoner på at det er farlig i Groruddalen. Opptøyer blant minoritetsbefolkningen har nesten alltid med økonomisk marginalisering å gjøre, og slik er det ikke i Oslo. De fleste i Groruddalen har råd til å eie sin egen leilighet, de er i arbeid, og skolene i Groruddalen er ikke vesentlig dårligere enn skolene på vestkanten, sier Andersen.

Søndag kveld opplevde politiet noe som ser ut som opptøyer i et multikulturelt område i Oslo.

En politipatrulje ble angrepet av steinkastende ungdom på multikulturelle Holmlia i bydel Søndre-Nordstrand. I første omgang er det ungdommene som regjerer gatene. Politiet trenger forsterkninger for å roe ned situasjonen.

HOLMLIA: Politipatruljen var ved Holmlia skole etter at de litt over klokken 22 hadde fått melding om at noen forsøkte å tjuvkople en lift.

Et tyvetalls ungdommer var på stedet, og mens politiet snakket med noen av dem, begynte steinkastingen. Angriperne hadde dekket ansiktet med skjerf.

Ventet på forsterkninger

Politipatruljen måtte trekke seg tilbake inntil forsterkninger var på plass. Da stakk ungdommene.

Politiet lette i området, og fikk også hjelp av helikopter.

Flere patruljer oppholdt seg i området utover kvelden for å forhindre nye hendelser.

 

http://dittoslo.no/nordstrands-blad/nyheter-nordstrands-blad/politiet-angrepet-av-steinkastende-ungdommer-1.7542639
http://old.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4078250.ece