Ulsrud videregående skole. (foto: Wikimedia Commons)

Tre videregåendeelever i Oslo er tiltalt for bruk av hasj og vold på skolen. En rektor sier jenter betaler narkogjeld med seksuelle tjenester – også i skoletiden.

Flere av forholdene skal ha skjedd på Ulsrud videregående skole, skriver blant andre VG.

Document omtalte problemene på Ulsrud VGS for noen dager siden, der en elev blant annet skal ha truet med å brenne ned huset til en av lærerne.

I et av tilfellene i samletiltalen mot de tre, skal en av dem ha utført flere voldshandlinger mot en medelev før han skal ha forsøkt å true til seg penger og en mobiltelefon.

En annen av ungdommene er tiltalt for å ha påført en gutt hjernerystelse gjennom å ta tak i kjeven hans og dytte ham inn i en murvegg. En av dem skal også ha forfalsket innkallinger til lege- og tannlegetimer for å dokumentere fravær overfor skoleledelsen.

I tillegg skal de tre ha vært i besittelse av og/eller ha røykt hasj ved lunsjtider på den videregående skolen de gikk på, skriver VG, som av en eller annen grunn ikke vil oppgi navnet på skolen(e).

Ifølge skolen foregår det omfattende narkotikasalg på og rundt skolen. Vektere, som rektor omtaler som miljøarbeidere, er satt inn ved skolen etter en bekymringsmelding fra lærerne tidligere denne måneden.

Statsadvokat Nina Margoth Prebe, som har underskrevet tiltalebeslutningen mot de tre elevene ønsker ikke å uttale seg om tiltalepunktene, utover at det er en alvorlig sak.

Henger bjella på katten

I notatet TV 2 har fått tilgang til beskrives situasjonen på Ulsrud videregående skole sør-øst i Oslo som svært vanskelig.

Rektor David Dunlop ved Ulsrud VGS har levert notatet til oslopolitikerne. Her heter det at skolen de siste to årene har opplevd «betraktelig mer utrygghet».

Rektoren henger bjella på katten: Han konstaterer at problemene har en direkte kobling til «utfordringene» i nabobydelen Søndre Nordstrand sør i Oslo.

Stadig flere elever fra Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel har de siste årene begynt på Ulsrud videregående skole.

Dette skriver Dunlop i brevet som ble sendt til Utdanningsetaten i april i år:

«Utviklingen på Mortensrud der vold, trakassering, narkosalg- og bruk preger hverdagen i området rundt og på senteret har til en viss grad kjennetegnet skolehverdagen hos oss. Det er mange av de samme ungdommene som er elever hos oss…»

Skolen mener det forgår omfattende narkotikasalg på og rundt skolen, og mener å ha informasjon om at unge jenter bytter sex mot narkotika, skriver TV2. Dette skal stort sett skje utenfor skoletiden.

Jenter som er elever ved skolen prostituerer seg. De betaler narkogjeld med seksuelle tjenester – også i skoletiden, fremgår det av notatet:

«Det fortelles om regelmessig salg og bruk av narkotika på skolen og i skolens nærområde, samt at enkelte jenter fra skolen nå betjener «gjelda si» ved å utføre seksuelle tjenester, stort sett utenom skoletiden. Vold og trusler forekommer også regelmessig».

Svenske tilstander? Ikke her…

 

TV2: – Skolejenter betaler narkogjeld med sex

VG: Tiltalt for gjentatte slag med stoler og kosteskaft på skolen, hasjbruk på skolen og falske legeinnkallinger