Nytt

Tre menn nekter straffskyld for å ha slått og sparket en elev gjentatte ganger med stoler og kosteskaft på Etterstad videregående i Oslo. De er også tiltalt for å ha ranet ham for mobil og penger.

De tre, alle 18 år, sto mandag tiltalt i Oslo tingrett for voldsepisoden som fant sted 3. januar i år.

Ungdommene er også tiltalt for flere andre forhold, som omhandler hasjrøyking, tyveri og dokumentfalsk.

En av de tiltalte ble ført til retten av politi, etter at han er varetektsfengslet som følge av flere nyere forhold, ifølge TV2.

Ingen av de tre, som var elever ved Etterstad og Ulsrud videregående skoler, erkjente straffskyld for den mest alvorlige voldsepisoden. De erkjente kun straffskyld for mindre forhold som omhandler hasjbruk og tyveri.

I den mest alvorlige hendelsen alle tre er tiltalt for, skal de ifølge tiltalen ha slått og sparket en elev gjentatte ganger ved blant annet bruk av stoler og kosteskaft.

De stjal en telefon og 200 kroner av ham, og truet ham med at han måtte overføre 3000 kroner til dem dagen etter, ifølge politiet.

Det var flere andre elever i klasserommet da de tre gikk til angrep på sitt offer.

Politiet brukte blant annet sosiale medier og overvåkningsbilder fra utsiden av Etterstad videregående skole for å finne de tre som nå er tiltalt.

En av de tiltalte var et par måneder senere involvert i en annen voldsepisode, ifølge politiet. I mars skal han ha tatt tak i hodet til en medelev og dunket hodet hans hardt inn i en murvegg, slik at han fikk hjernerystelse. Denne hendelsen skjedde på Ulsrud videregående, og tiltalte har erkjent dette.

Ingen av de tre tiltalte ønsket å forklare seg i retten mandag, og viste til avhørene gjennomført av politiet tidligere.

Ingen av de tre innrømmer å ha noe med den grove hendelsen på Etterstad å gjøre, skriver TV2, som refererer fra retten:

– Jeg har aldri ranet noen eller hatt planer om å rane noen, sier en av dem, som innrømmer at han var i klasserommet under ranet fordi han går på skolen.

– Han ble ranet av kompisene sine. Han blir alltid ranet når han har penger, forklarer han.

En annen av de tiltalte presterer å si at han ikke engang vet hvor Etterstad videregående skole ligger.

– Jeg har aldri vært der. Dette er «bullshit», sier han.

Tredjemann innrømmer å ha vært på Etterstad, men ikke da volden ble utøvd. Han sier at han røykte mye hasj den aktuelle dagen, og har litt hull i hukommelsen.

To av de tiltalte innrømmer å ha røykt hasj, men begge sier de har sluttet.

To av de tiltalte har byttet til andre videregående skoler etter hendelsen, mens tredjemann har sluttet på skolen og begynt i jobb.

 

TV2