Nytt

Illustrasjonsfoto.

Steinkastende unge menn angrep torsdag kveld redningstjenesten som var utkalt for å slokke flere bilbranner i Bäckby i Västerås. På stedet ventet ungdommer i bakhold, og begynte å bombardere brannfolkene med stein.

Klokken 22.50 torsdag ble redningstjenesten varslet om bilbrann på Bäckby i Västerås. Da brannfolkene kom til stedet og startet slokkingen av en brennende kassebil begynte kanonaden fra steinkastende ungdommer.

Politiet måtte rykke ut med flere patruljer for å beskytte brannmennene. Redningstjenesten trengte politibeskyttelse i to timer, for i mellomtiden oppstod ytterligere to bilbranner i området.

I tillegg fikk flere biler rutene knust, og knallskudd ble brukt for å sette fyr på parkbenker.

– Det är ett problemområde där det bor mycket rastlösa och sysslolösa ungdomar, säger Ivan Åslund på polisregion Mitt til Expressen.

Politiet etterforsker saken som opptøyer (upplopp).

Tidligere samme kveld ble politiet tilkalt for å håndtere et mistenkt narkotikalovbrudd i samme område. Da patruljen ankom ble den utsatt for steinkasting, og politifolkene måtte ta dekning bak bilen sin.

En 26-åring ble pågrepet for narkotikalovbrudd, men steinkasterne kom seg unna.

– Det är ett 40-tal personer i det här området som vi har problem med. De är från nedre tonåren och upp till 30-årsåldern, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisregion Mitt.

– De tänder på bilar och så springer de i väg när vi kommer. Sedan börjar de kasta sten.