For tredje natt på rad tror politiet at en «ungdomsgjeng» er ute og herjer på Vestli i Oslo. Det er meldt om brann ved en barnehage og at en bil ble påtent.

Begge brannene som oppsto natt til mandag, er slukket, opplyser operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun beskriver overfor Dagbladet helgen som hektisk. I går ble tre gutter og menn på 17 og 18 år – pågrepet på samme sted.

Klokken 01.07 natt til mandag fikk politiet melding om en bilbrann på Vestli i bydelen Stovner øst i Oslo. Vitner har sett «flere ungdommer» som tente på og stakk av fra bilen.

Brannen ble slukket etter kort tid, og det var bare taket på bilen som brant. Nå er imidlertid politiet ute med store styrker for å lokalisere de mistenkte bak brannen.

– Vi har masse patruljer på alle kanter og prøver å få lokalisert det, sier Sylju til Dagbladet.

De siste nettene har politiet vært i samme område flere ganger, etter at ungdommer har tent på søppel og kastet stein mot vektere, politi og brannvesen.

– Vi tror det er samme gjengen som er ute igjen. Det er påfallende at dette skjer tredje natt på rad, på nesten samme sted, sier operasjonslederen.

Politiet har sendt flere enheter som leter etter ungdommene.

– Først tente de på noe papir oppå en bil. Kort tid senere fikk vi melding om brann ved en barnehage.

Natt til søndag ble tre gutter, én på 17 og to på 18 år, pågrepet etter en omfattende politiaksjon. De er mistenkt for å ha antent søppel og andre gjenstander på gangbroen før Vestli stasjon, før de forsøkte å dumpe en 15 kilos stein på en vekterbil som kom kjørende under broen.

– Vi tror det er en sammenheng. Det er meldt om ungdommer, det er samme område og det samme tidspunktet. Slik har det vært de siste nettene. Da de tre ble pågrepet i går, var det flere ungdommer til stede.

– Vi vet ikke om det er de samme guttene, eller noen andre i den samme gjengen. Det var flere av dem ute natt til søndag som vi ikke fikk tatt, sier Sylju.

Også natt til lørdag var gjengen ute og herjet. Da var det flere episoder med søppel som ble antent. En vekter, politiet og brannvesenet som rykket ut, ble angrepet av steinkastende ungdom.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂