Politiet mistenker at brannen i et kafélokale i en bygård i Gamlebyen ble påsatt, og ser alvorlig på saken. To menn ble sett løpe fra stedet.

Nødetatene fikk melding om brannen i Oslogate på St. Halvards plass klokken 2.05 og Oslo brann- og redningsetat rykket ut med sju biler.

Politiet opplyste først til NTB at én person ble sett knuse en rute på stedet like før det begynte å brenne. I 8-tiden søndag morgen forteller operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt at to personer ble sett på stedet.

– Det var to høye, voksne menn med store boblejakker eller hettegensere. De knuste ruta og hev inn noe. Kort tid etter begynte det å brenne, sier Solberg.

De to skal så ha løpt fra stedet.

– Skadepotensialet veldig stort

Politiet avventer fremdeles kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Disse er ventet i løpet av formiddagen, og Solberg håper undersøkelsene vil gi politiet mer å jobbe med.

– Politiet ser veldig alvorlig på saken. Dette er en såkalt 1890-bygård, som har leiligheter i etasjene over utestedet. Når det brenner der midt på natta, og folk sover, er skadepotensialet veldig stort og alvorlig, sier Solberg.

Han kaller det «veldig viktig» å få tak i dem som, etter all sannsynlighet, har tent på stedet.

Boliger evakuert

Operasjonsleder Vidar Pedersen fortalte natt til søndag at leilighetene i etasjen over ble evakuert av beboerne selv, men etter en drøy times tid fikk alle dra hjem igjen.

– Gården er sjekket og gjennomgått av brannmannskapene og alle har fått flytte hjem igjen, sa Pedersen klokken 3.30.

Like før klokken 03 opplyste brannvesenet at brannen var slokket.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.