Ingen er skadd, og alle er gjort rede for etter at det begynte å brenne i trehusbebyggelsen i Levanger sentrum natt til tirsdag.

Alle er gjort rede for og det er ingen av de evakuerte som har behov for helsehjelp, opplyser politiet klokken 3.40 tirsdag morgen.

Politiets innsatsleder Maria Fossen Bredeli sa tidligere på natten til Trønder-Avisa at tre til fire personer var ikke gjort rede for.

I alt er 18 personer evakuert. De evakuerte samles på Backlund hotell.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 1.30.

– Alt av tilgjengelig mannskap i Levanger er på stedet. Vi får også bistand fra brannvesenet i Verdal, forteller 110-operatør Eirik Helland ved Midt-Norge 110-sentral til NTB.

Trønder-Avisa skriver at gården som brenner er en av de eldste bygårdene i Levanger, og at brannen har spredt seg til ytterligere en bygård.

Dette bekrefter også 110-sentralen overfor NTB.

Stor røykutvikling

– Brannen har spredt seg til et annet bygg, men hvor alvorlig dette er vet vi ikke, sier 110-operatøren, som legger til at det er stor røykutvikling og at naboer som kunne bli rammet av røyken også ble evakuert.

Rett før klokken 3 opplyser innsatslederen til NRK at brannmannskapene har klart å begrense brannen og at det ikke lenger er spredningsfare til andre bygninger utover de to som brenner.

Fredet trehusmiljø

Bygningen som brenner er en del av det fredede historiske trehusmiljøet i Levanger. Området regnes som et trehusmiljø av nasjonal verdi, ifølge Riksantikvaren.

– Dette er et eksempel på urbane trehusmiljø slik de fremsto ved inngangen til 1900-tallet, og det er godt bevart, sa daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) da området ble vernet i 2018.

Trehusene i Levanger ble bygget mellom 1896 og 1904, da det ble innført murtvang som følge av bybrannen i Ålesund i januar samme år.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.