Kommentar

Torsdag 4.november har Lokalavisen Groruddalen et oppslag om halloweenfeiringen på Vestli. Det har denne uken vært noen rykter om en ganske brutal feiring av halloween på Vestli og på Furuset. Lokalavisen bekrefter at ryktene ikke er oppspinn fra misfornøyde beboere. Og omfanget ser ut til å være mer enn det ryktene har fortalt oss:

VESTLI: Det var et trist syn som møtte rektor Trond Nilsen ved Vestli skole mandag morgen.

– Dette er stygt. Her har de knust 10–12 store ruter, og stjålet en bærbar datamaskin, forteller han.

Flere navngitte ungdom
Rektor er frustrert og synes det er skuffende at ungdommen begår slikt hærverk.

– Det er gjort ødeleggelser for store summer. Disse pengene kunne vi brukt til noe annet, sier han oppgitt.

Ifølge Nilsen har flere voksne sett en gruppe med ungdom i området søndag kveld.

– Vi jobber nå med å nøste opp hvem som står bak, og har allerede flere navn, forteller han.

Skolen skal også ha møte med politiet.

Dette var episodene på Vestli, men det var «feiring» flere steder og det vitner om det man hører fra lærere i Groruddalen. Miljøet begynner å bli tøft, og man ser gjengdannelser ned i ganske ung alder. Man skal ikke være lenge i miljøet for å se det samme med sine egne øyne. Den multikulturelle hverdagen er ikke så flott som Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken skal ha oss til tro. Det kan gå hardt for seg og det kan være brutalt. For hvis man tar til seg det lærere forteller og folk i nærmiljøet ser, så er det kanskje noe naivt å tro at alt det som skjedde søndag 31.oktober kun har med halloweenfeiring å gjøre. Dette ligner mistenkelig på det man har lest om Malmø de siste årene. Hva blir det neste?

Ifølge politiførstebetjent Roy Cato Einarsen ved Stovner politistasjon er ikke Vestli skole de eneste som ble rammet av halloween-hærverket.

– Det var veldig mye som skjedde på søndag. Det begynte med eggkasting og plaging i Randkollbakken og ødeleggelser i Ullholdtsveien på Furuset, så en hendelse med fysisk plaging av en person på Karihaugen, en påtent søppelbøtte på Ellingsrud og ruteknusing på flere steder, forteller han.

Disse hendelsene er kun et utdrag fra politiets logg denne allhelgenskvelden.

Lokalavisen Groruddalen har i tillegg fått inn tips om en ungdomsgjeng bestående av rundt 30 personer i alderen 11-19, flere av dem med masker, som var truende, kastet steiner, skjøt med luftpistoler og generelt terroriserte barn og voksne i nabolaget.

Det er ikke lett å ha troen på at Groruddalen har noen lysende fremtid.

Halloween-hærverk for hundretusener

– Tidenes verste Halloween-kveld