Foto: Kalbakken senter – Google maps

Over tid har det skjedd noe med Kalbakken senter, skriver lokalavisen Groruddalen. Folk er blitt redde for å gå til sentret. Situasjonen er blitt så ille at næringsliv, politiet, bydelspolitikere og beboere måtte samles til et folkemøte onsdag kveld.

Volden og utryggheten skapes av grupper av ungdom med truende oppførsel samt flere stygge voldhendelser.

Beboerne mener at den lokale kebab-restauranten, Bislett Kebab House, er blitt et samlingspunkt for de voldelige ungdommene og at dette har forverret situasjonen.

Politisjefen ved enhet Øst, John Roger Lund forteller til lokalavisen:

– Vi fikk god informasjon om hvordan situasjonen oppleves. Spesielt dette med hvordan beboerne opplever ungdom med truende atferd på og rundt sentret, og hvordan både voksne og barn rett og slett kvier seg for å gå forbi disse ungdommene. Vi visste om at det hadde vært voldshendelser i området, men ikke at det var en så stor grad av opplevd frykt.

Lund påpeker at folk må melde fra til politiet:

– Vi er avhengige av at vold og trusler anmeldes. Vår erfaring er at slike trusler ikke opphører hvis ikke politiet involveres.

Han vil ikke gå ut med detaljer men sier at politiet er kjent med hendelser som ikke er anmeldt.

– Det jeg derimot kan si er at vi vet det også er hendelser som ikke er anmeldt. Det er viktig at vi spiller på lag her. Meld ifra, så kan dette håndteres på en riktig måte.

Stortingspolitiker Jan Bøhler vokste opp på Kalbakken. Han synes det var trist å høre de personlige historiene på folkemøtet:

– Det var mange som snakket rett fra levra og fortalte fæle historier. Samtidig så mener jeg det gir grobunn til optimisme at så mange møtte opp, klare for å gjøre noe med situasjonen.

Bøhler ga uttrykk for at politiet ikke helt vet hva som foregår:

– Kanskje politiet fikk en liten «reality check». Det er utrolig viktig at de som bor her og politiet har den samme forståelsen av situasjonen. Og at alle er ærlige og åpne om det som skjer her.

Da folkemøtet gikk mot slutten onsdag kveld, måtte politiet igjen rykke ut etter en melding om masseslagsmål med slagvåpen. Bak Grorud senter denne gang. Bare minutter unna Kalbakken.

– Det skal ha vært en slåsskamp mellom to grupperinger av ungdommer, med seks-sju i hver gruppe og bruk av slagvåpen. Da vi ankom var det bare tre personer igjen på stedet. Vi har vitneobservasjoner på at to av disse var involverte, og disse ble pågrepet og kjørt i arrest, forklarer etterforskningsleder Jasmin Berge.

Onsdag var forøvrig samme dag som Katie Hopkins gikk en tur på Grønland og Tøyen og tok opp gjengproblemene i en Twitter-video. Disse problemene ble fullstendig avvist av venstresiden som gjorde narr av Hopkins. Raymond Johansen mente at hun ikke hadde peiling og kun hadde vært 2 minutter i byen. Dagsavisen tro til med overskriften «Fuck off, Mrs Hopkins» i en lederkommentar etterpå. Politiet i Oslo vurderte først å gå ut og imøtegå Hopkins, men ombestemte seg. Dagbladet skrev:

Visepolitimester Bjørn Vandvik ga først uttrykk for at han var interessert i å imøtegå påstandene fra Hopkins, men en drøy time seinere ringte kommunikasjonsavdelingen i politidistriktet med kontrabeskjed.

– Vi kommer ikke til å uttale oss om denne saken, sier pressevakt Eirik Wilmann i Oslo-politiet nå.

Det var nok likegreit etter at politiet selv hadde deltatt i folkmøte om nettopp de problemene som Katie Hopkins beskrev.

Groruddalen

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂