Raymond Johansen tror at det vil forsvinne flere butikker i Oslo sentrum. Årsaken til dette mener han skyldes et «endret forbruksmønster».

– Vi handler mindre varer enn før. Kjøpemønsteret går mot mer mat og drikke og opplevelser, sa byrådslederen.

Hvem er disse «vi» som handler mindre varer enn før? Årsaken til at man gir teaterbilletter osv. i burstagspresanger skyldes vel at folk allerede har alt de trenger? Og det har de fordi de handler det selv. Når de ønsker eller trenger det. Er det noen som har færre klær enn før? Færre sko? Mindre sportsutstyr?

– Butikker vil forsvinne, veldig mange kommer til sentrum for å gjøre andre ting, fortsatte han.

Disse «andre tingene» har vi alltid reist til sentrum for å gjøre. Det er færre mennesker som reiser til sentrum nå. Vi ser det jo i bybildet, vi som har tilbrakt en mannsalder der. Er det mulig at disse venstrefolkene sykler så fort forbi at de ikke lenger merke til det? Når man ikke lenger kan kjøre inn til byen og parkere for å handle varer, ja da slutter man jo med det. Endringene skjer ved at man kjører til lokale kjøpesentre, handler på internett og deretter tar turen til Oslo for å møte noen til lunsj. At Byrådet ikke vil innse at deres stenge-Oslo-for-alle-med-bil-politikk får store følger for handelsstanden, er nesten helt merkelig. Men bare nesten, for butikkdøden er en naturlig konsekvens av det ønskede politikken.

Nettavisen hadde nok en uhøytidelig måling. Bilfritt sentrum er ikke populært:

Venstresiden har sikkert ikke oppdaget målingen enda, for da ville resultatet ha blitt helt annerledes. Det gjelder å mobilisere de rette menneskene i slike målinger. Og aksjonere i flokk. Slik de gjorde mot Katie Hopkins for noen dager siden.

Documentleserne fulgte med hva som skjedde natt til fredag:

Gastiz skrev:

Resultatet blir manipulert. I løpet av 5-10 minutter kom det inn over 200 stemmer på alternativet «Hun tar helt feil». Antallet stemmer på «Hun har helt rett» gikk på samme tid opp med nøyaktig null.

Disse to skjermbildene er tatt med et par minutters mellomrom, og innen jeg rakk å skrive dette og laste opp de to skjermbildene, rant det inn 70 stemmer til.  mange på nattskift er vi ikke her i landet.

På ca. en time (det er i skrivende stund midt på natta) har alternativet «helt feil» fått over 1000 nye stemmer. På samme tid har alternativet «helt rett» fått ca. ti stemmer, så her har en eller annen venstreradikaler tydeligvis vært inne og manipulert resultatet.

Ved det store folkemøtet på Holmlia i juni ifjor buet venstresiden på Sylvi Listhaug som dengang var justisminister. De mente at det var hennes retorikk og polarisering som skapte problemene. Fantastisk. Skyt på budbringeren. Men det truende og ødeleggende gjengmiljøet på Holmlia er ikke enestående på Oslos østkant. Uansett hva hipsterne som frekventerer vinbarer på Grønland mener (når tok de sist T-banen til Vestli en lørdagskveld?).

Onsdag kveld var det Kalbakken sin tur. Nytt folkemøte om truende innvandrergjenger. Hvor var mediene? Det var kun Resett som var tilstede. På samme kveld som Katie Hopkins holder foredrag i Oslo om hva vi har i vente, så sitter det bekymrede beboere på Kalbakken som ikke tør å gå forbi gjenger av innvandrergutter som har erklært området som sitt territorium. Norske journalister er ikke interessert i noe av det. Venstresiden sier at vi lyver og alt fortsetter i en nedadgående spiral.

Nå skjer det samme med butikkdøden i Oslo sentrum. Eivind Trædal og hans blide kone Lan Marie Nguyen Berg kan ikke få nok bomringer i Oslo. Hun simpelthen elsker dem. De burde flytte til et mer landlig sted, som den bilfrie øya på sørlandskysten, hvor Trædal er fra, og la oslofolk få beholde byen sin slik de ønsker å ha den.

Vi er nesten litt misunnelige på venstresidens evne til å mobilisere for å fremme sitt politiske syn. De konservative består i større grad av individer med evne til kritisk tenkning og lar seg ikke så lett lede i flokk. For det er alt venstresiden har å fare med. Et politisk syn. Realitetene er noe helt annet. Og realitetene blir alltid synlige uansett hvor mye og hvor lenge venstresiden aksjonerer mot dem.

Katie Hopkins har rett og Raymond Johansen tar feil. Oslo er ikke en trygg by. Og bomringen vil endre sentrum med fatale konsekvenser for handelsstanden. Man slipper ikke unna konsekvensene av rigid og tåpelig politikk. Heller ikke Mao gjorde det.

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂