Onsdag kveld holdt Katie Hopkins foredrag for Documents lesere i Oslo Militære Samfund. Vi viste også filmen hun har laget med tittelen Homelands. Filmen viser eksempler på islamiseringen av Europa og fokuserer på de tusenvis av jødene som forlater kontinentet for å bosette seg i et, for dem, trygt land – Israel.

På dagtid onsdag tok jeg Katie med på en liten rundtur på Grønland og Tøyen. Vi i Document har i løpet av de siste årene skrevet mange artikler om knivstikkinger i Brugata og masseslagsmålene på Grønland. Selv Faktisk.no måtte bekrefte at knivstikkingene hadde doblet seg fra samme periode i fjor. De hadde nok håpet at Frps Jøran Kallmyrs påstand var feil.

Når det gjelder kriminaliteten på Grønland, så kunne vi lenket til mange saker. Men det føles unødvendig ettersom vi skriver om det ukentlig.

Vår rute gikk fra Karl Johan, Stenersgata, Brugata, Grønlandsleiret, Åkerbergveien og Borggata. Vi gikk og småpratet hele veien om de endringene som er skjedd i området siden begynnelsen av 80-tallet. Jeg har selv fem generasjoner bak meg i Oslo (minst), er vokst opp på Stovner og bodde 10 år i sentrum på Dælenga, så jeg kjenner byen min godt og har sett en utvikling som hipsterne ikke forstår noe av.

På forhånd var Katie Hopkins blitt kalt en «vulgær bølle» i Dagsavisen (over to sider!) av Bård Larsen fra Civita. Han ble straks invitert til kveldens foredrag av Katie, men det tilbudet tok han ikke. Han kunne jo risikert å fått sett en annen side enn det han har lest om henne. Som at hun er et omtenksomt menneske med et stort hjerte – langt fra den hatefulle personen som mediene ynder å fremstille henne som.

Katie Hopkins har reist rundt i hele Europa og intervjuet folk som opplever endringene tett på livet. Det burde kanskje Bård Larsen også gjøre før han slang med leppa. Vi hadde forøvrig mye moro med «vulgær bølle» som Katie lærte seg å si. De fleste utlendinger lærer å si «skål» først, men ikke Katie : )

Mens vi gikk på tur fikk Katie plutselig lyst til å filme litt og lagde en rask, liten oppsummering av det hun hadde sett og hørt. Og husket. Det ble kanskje noen detaljer som ikke var helt perfekte, men så nøye var det ikke ment å være.

Etter turen vår la Katie ut denne videoen (pluss et par til) på sin Twitter-konto. Nå ble det liv i leiren! I skrivende stund er den sett av 225.000 personer og har mer enn 1000 kommentarer.

De aller fleste fra den faste «hatgjengen» som ikke greier å la være å følge henne. Og så kom alle de norske. Alle de som bor «like rundt hjørnet» og som forteller om et flott nabolag og den nydelige moskeen og om hvor trygt det er å ferdes i området. Mange har påpekt at politistasjonen er like i nærheten. Eh, ja, vi vet hvor den er. Men politistasjon i nærheten hindrer ikke knivstikkinger i Brugata og dopsalg i området.

Veldig mange i kommentarfeltet på Katies twitterkonto har hengt seg opp i at en norsk jente jogger forbi i bakgrunnen. På en onsdag formiddag. Da kan det umulig være utrygt å ferdes her! Du snakker om korttenkte konklusjoner. Her fra Anine Kierulf:

Okay. Festlig. Her er et bilde jeg selv tok for to år siden – nettopp i Åkerbergveien. Et tilfeldig snapshot av Åkerbergveien har selvsagt ingenting med demografiendringer å gjøre. Men hvis dette er en bedre illustrasjon enn en joggende norsk jente, ja da kunne vi jo heller bruke dette. Under ramadan er det alltid færre muslimer i gatene, så Katie fikk nok ikke riktig inntrykk uansett.

Grønland – på en annen dag.

Her er den. Den «hårreisende» videoen:

Fra filmen Homelands tok vi dette stillbildet:

Man har, som kjent, liten kontroll på hvem som jogger eller går i bakgrunnen når man filmer på gaten. Her fra «Homelands». Katie var i Savile Town i England hvor det er 40 briter igjen. Ut av 4000. 

Nordmenn er ikke vant til at noen sier noe negativt om Oslo eller Norge. Dette er fæle greier å høre for våre godhjertede venstreside. Men kriminaliteten øker på Grønland.

– Vi merker det særlig på Grønland og Tøyen. Der er det flere unge som er blitt tatt for narkotikakriminalitet. I mange tilfeller blir de brukt av folk som er eldre enn dem, sa Tore Soldal, leder av enhet Sentrum.

Grønland er et av de farligste områdene i Oslo. At hipstere eller kvinner som (enda) ikke er blitt rammet av dette, mener noe annet, endrer ikke på realitetene.

Tåpelige nyheter som at tre venninner blir angrepet og ranet på Grønland, kan man bare ignorere, med mindre det er noen man kjenner. Avisene skriver nesten aldri om slike hendelser lenger uansett, så mange forblir fullstendig uvitende om det som skjer i nabolaget.

Tallene er hentet fra NRKs reportasje om Tøyenløftet.

Eivind Trædal forsøker seg på sarkasme:

 

Men allerede i 2010 skrev Fatima Tetouani i Aftenposten at Grønland var mer muslimsk enn Marokko. Tror noen at dette er blitt borte fordi det er dukket opp noen vinbarer og en gjeng med hipstere i området? «Homofili er ikke tillatt på Tøyen», skrev Aftenposten to år senere. Det har også vært en rekke angrep på homofile etter Pride-paraden.

Katie Hopkins er frittalende og setter gjerne ting på spissen for å få frem poenget. At hun erter på seg venstresiden, som absolutt må ta alt bokstavelig og benekter utviklingen, tar hun med den største ro. Jeg er en «vulgær bølle», smiler hun.

Det er mange ekle kommentarer til den relativt harmløse lille filmsnutten:

«Mo» mener at Oslo er «hans city» og kaller Katie for «ho», slang for «whore».

Onsdagens foredrag med Katie Hopkins var sterkt. Det viste at Norge ligger bak i løypa. Jeg er på nivå 8 og Norge er på nivå 2, sa Katie.

Hun viser oss hva vi har i vente med mindre vi greier å gjøre noe som ingen av de andre vest-europeiske landene har greid i form av integrering og assimilering av muslimer.

Vi gleder oss allerede til Katie Hopkins neste besøk til Oslo.

TV2 har ikke engang fått med seg at foredraget allerede har funnet sted:

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂