Det begynner langsomt å gå opp for Oslos lettlurte velgere at det kanskje ikke var så klokt å stemme på «hun derre dama som smiler hele tiden» bare fordi partiet var nytt og brukte ordet «grønn» like ofte & smart som en hund bruker ordet «voff». Med bare 8.1% av stemmene bak seg, turer klorofyllkommunistene i MdG frem som en maktrusa tenåring med pappas kredittkort – og Oslo Arbeiderparti gjør ingenting for å stagge kalven de har sluppet løs i porselensbutikken. Det skal AP få betale dyrt for i 2019 når velgerne er lei av å betale for vanviddet. 

«Teenage Boss» er programserien hvor yngstemann i familien får full kontroll over familiens økonomi, mens de voksne blir satt på sidelinjen. Det er et artig program som viser at ungdom kan være fornuftige, selv om de mangler livserfaring. Men «Teenage Boss» er velressigert TV, hvor ungdommen blir holdt i øra av proffene, så alt ender godt til slutt og ikke i ruin for hele familien. I Oslo er det ingen som holder overivrige MdG i øra, og de voksne folka har abdisert fullstendig.

Tilbake til år null med sykler og sosialisme.

Egentlig får oslovelgerne akkurat det de fortjener, siden de ikke ville høre på advarslene fra Frp før valget i 2015: MdG var nemlig ikke dyktige politikere med bredt partiprogram, lang erfaring, stor ansvarlighet, forsiktighet som fokus, og vilje til å være byråder for alle Oslos borgerne. MdG var en hurtig sammenrasket gjeng med naive fanatikere med en særinteresse, som på dypt alvor tror at verden kan klare seg uten fossil energi, og blåser i konsekvensene av egne fikse ideer: Bilene skal vekk, og alle skal tvinges til å sykle, for det har den alltid glisende frontfiguren bestemt. Kan hun sykle, så kan alle sykle, og ferdig med det. Men hun kan ikke garantere at resultatet vil lykkes, og tar naturligvis null ansvar hvis det går galt for hovedstadens næringsliv.

De grønne kommunistene mangler et ansvarlig politisk program, derfor bruker de en møkkaspreder av dårlig samvittighet som substitutt: «Folk dør av dårlig luft i Oslo!» «Tenk på barna!» «Klima er menneskehetens største trussel, og alle må gjøre hva de kan». Men det er altså ren bløff: Ingen dør direkte av dårlig luft i Oslo. Barna har det bra her, og klima er som været i langsommere tempo: Det gjør som det vil uansett hva vi måtte finne på. Litt respekt for naturen bør man ha når man hevder seg opptatt av natur. Man bør også ha bittelitt respekt for byens puls og særpreg hvis man først har valgt å bo her frivillig. Liker man ikke konsekvensene av å bo i en by, bør man flytte til skogs og plage trærne med moralismen sin.

Begynner Oslo Arbeiderparti å bli litt svett? 

Byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet har litt å bale med: I 2011 ble flertallet i bystyregruppa nesten kuppet av innvandrere som knapt kunne norsk, fordi muslimer er flinke til å samle troppene og støtte hverandres særinteresser. Det ble såpass betent og kaotisk at i 2015 prøvde Oslo AP å blokkere «berikelsen» ved fylle opp lista med kjendiser de visste vestlige oslofolk ville stemme på. Det hjalp visst litt, men hvis ikke AP legger om politikken, risikerer de at innvandrere og islam tar over Oslo AP i fremtiden – men siden «alle kulturer her helt like» spiller det kanskje ingen rolle for AP? De skal nok få et kræsjkurs i virkelighet etterhvert.

Nå sitter altså Raymond Johansen som leder for et byråd (og ikke en byregjering slik han ønsket) som er kuppet av to politiske hensyn: Gjøre Oslo så «grønn» som mulig, samt gjøre Oslo så flerkulturell som mulig – på kortest mulig tid. Nesten alt som skjer av byutvikling er underlagt disse to regimene. Derfor fjernes parkeringplasser, prisen på beboerparkering tidobles, gater snevres inn og stenges, millioner brukes på å bytte ut sort asfalt med rød asfalt, nybygg får forbud mot parkeringsplasser i kjelleren, og sykkelstativer ingen bruker settes opp overalt. Raymond er ikke å se, for han kjører Audi med sjåfør fra den store, varme garasjen under rådhuset, hvor alle de «grønne» byrådene parkerer. Og snart kommer en indre bomring som ikke plager de høytlønte offentlig ansatte.  Alle lavtlønte barnefamilier som ikke har råd til splitter ny elbil, skal derimot få betale regninga, så rikfolk skal få kjøre køfritt. Der har du grønn sosialisme i praksis.

Velgerne har også lagt merke til at Oslo tettes igjen av boligblokker overalt hvor det finnes plass, og NAV fylles opp av stadig flere brukere fra utlandet. Målet er å bosette minst 200.000 flere borgere innen 2030. At boligblokker viste seg å være en skrekkelig ide så sent som 80-tallet er fullstendig glemt av barna i byrådet. Det viktigste er at Oslo vokser så fort som mulig, og blir så flerkulturell så fort som mulig – selv om denne politikken har vist seg katastrofal i alle andre europeiske byer som har prøvd det. Ikke minst i Sverige. De tror egne fikse ideer og grønn fanatisme er hevet over empiri og fakta fra virkeligheten, men virkeligheten holder på å bite tilbake. Hardt.

Skattemesteren Raymond ber om enda mer penger fra staten. 

Nå som AP endelig har fått innført boligskatt (Som naturligvis vil bli satt opp etterhvert) og fått  bompengeutgiftene til å eksplodere, så er det fortsatt ikke nok. Det koster å kjøpe flyktningboliger på Frogner av konkursryttere. Stadig nye «områdeløft» i innvandrerbydeler koster også mye. Å bygge en overflødig bibliotek i digitalalderen, munchmuseum, og andre praktbygg til flerfoldige milliarder suger også penger. Men mest penger koster flerkulturen – Arbeiderpartiets egen politiske baby. Ikke bare svikter skatteinntektene når man ønsker alt av uutdannede og NAV-avhengige velkommen til byen, men jammen eksploderer de sosiale utgiftene også. Surpiriiiise! AP er svært overrasket.

Nå vil Raymond ha en krisepakke til Oslo for å kompensere for resultatene av APs egen politikk, (oh the irony) på linje med den oljeindustrien på vestlandet fikk. Tror du han forstår forskjellen på akutt, global krise, og resultatene av APs egen lokalpolitikk? Ingen fare for det! Byrådet forstår ingenting, og derfor er det bare en løsning: Pøse på med mer penger. Det samme skjer på arbeidsmarkedet: I tiår har Arbeiderpartiet ønsket lavtlønnede fremmedarbeidere til Norge, og nå som effekten av egen forfeilede politikk slår inn for fullt på byggeplassene, er AP imot resultatene av egen politikk. De lurer fælt på hvorfor de mister oppslutning. Det er litt av en gåte.

En stolt fornektelse av eget ansvar. 

Raymond Johansen er bekymret for resultatene av flerkulturen AP har gått i bresjen for i 40 år. Men siden AP ikke kan gjøre noe galt, drar en gammel forklaring opp av hatten: Klasseforskjeller! Oslo har fått klasseforskjeller, og de klasseforskjellene er det store problemet for Oslo – ikke innvandring, islam, flerkultur, ukultur og utlendinger som ikke deler vårt verdisett, og gjerne vil bo i sin egen kulturkrets, akkurat som nordmenn. Raymond vil ikke snakke om at hans eget parti har skapt disse klasseforskjellene selv, gjennom å invitere all verdens fattige til Oslo, hvor utdannelse, kultur og kvinnesyn stiller i en helt annen klasse enn nordmenn. Han vil heller snakke om dette:

«Vi er for besatt av muslimer til å ta tak i de reelle problemene»

Kjære Raymond…kremt: Ingen her er «besatt av muslimer». Vi er heller oppgitt over Arbeiderpartiets dustepolitikk som ikke henger sammen hverken logisk eller praktisk, og rett og slett bare gjør alle problemene i Oslo verre, fordi man nekter å innse årsaken bak problemene. (Altså ikke muslimer, men dustepolitikk, ukultur, islam og totalt fornektelse av resultater fra andre land som har prøvd samme dustepolitikk) Man skjuler problemene aktivt bak brede glis og den «grønne» bulldozeren man alltid dytter foran seg som feier enhver logikk, fornuft eller innsigelse til side, samtidig som man nekter å innse at «flerkultur» og «integrering» er dødt og falsifisert gjennom empiri fra Sverige og resten av Europa.

Du vil snakke om «klasseforskjeller, så du slipper å snakke om egen forfeilede politikk, men vi er opptatt av å kritisere islam som samfunnssystem, fordi det står i direkte motsetning til moderne, vestlige demokrati, og skaper kaos overalt hvor islam får fotfeste og makt.  Og alt dette er ikke muslimer eller Frp sin feil. Det er DIN feil fordi du ikke vil lytte til fornuft. Det er Arbeiderpartiets feil, fordi dere nekter å innse at det er noe alvorlig galt med Arbeiderpartiets politiske flerkulturelle samfunnseksperiment, og vil heller skylde på alle andre.

En lang rekke politiske kortslutninger 

Oslo er tatt over av en gjeng grønne amatører uten magemål, samvittighet, redelighet, forsiktighet, virkelighetsforståelse, økonomiforståelse eller evne til å sette seg inn i andres behov eller hverdag – men durer heller i vei med sin egen hyperarrogante «forandringsprosess» basert på drømmerier fra Grünerløkka, uten skygge av forståelse for realiteter. La meg ta noen punker for å vise hvor håpløst frakoblet voksenverdenen dette rødgrønne regimet er:

• Oslo er ikke er paddeflatt, varmt og isfritt hele året slik Amsterdam er,(noe enhver niåring fort ville oppdage), og derfor blir Oslo aldri en sykkelby. Hvorfor ser dere ikke de åpenbare alle andre kan se?

• Barnefamilier kjører ikke bil i rushen fordi det er så himla moro, men fordi døgnet faktisk bare har 24 timer, og vi har LITT annet å gjøre enn å sitte timesvis på bussen, tråkke langsomt rundt i kulda, eller sitte på kafe med venner og fortelle hvor fantastisk smarte og grønne vi er.

• Å øke bompenger for næringslivet og barnefamilier, så rikfolka kan kjøre køfritt er ikke sosialt, grønt, smart eller tilgivelig. Det er faktisk bare ondskapsfullt.

• Å kjøpe gratis boliger av konkursryttere i Norges dyreste strøk til det dere kaller «flyktninger» er like dyrt som det er dumt.

• Hvis man ønsker alle innvandrere som ikke kan få jobb velkommen til Oslo, så belaster de sosialbudjsettet – og jo fler som kommer jo dyrere blir det. Det er ikke rakettforskning.

• Hvis man inviterer østeuropeisk byggemafia til å ta over byggeplassene i Oslo, så gjør de faktisk det, og det går faktisk ut over norske arbeidsfolk. Særlig ungdom. Ikke skyld på Frp.

• Selv om mange sykler om sommeren, så kommer bare noen få entusiaster til å sykle om vinteren, fordi det er iskaldt, glatt, farlig, ubehagelig, tungvindt, svett, langsomt og trøblete. Derfor må kollektivsystemet dimensjoneres for at ingen sykler. Hvorfor er det så vanskelig å forstå?

Oslo, et konkursbo.

Rett skal være rett. Oslos økonomiske misere skyldes ikke bare de rødgrønne. Økonomien i Oslo var i trøbbel lenge før det, med kraftig økende gjeldsgrad, og et forbruk på praktbygg som var Ludvig 16. verdig. Det er mange år siden det ble åpenbart at skatteinntektene synker og de sosiale utgiftene eksploderer med masseinnvandringen: Asylsøkerne skal tross alt ha bolig, møbler, utdannelse, spesialpedagoger, advokater, tolker, førerkort, tannbehandling og cash. Det er dyrt, og det blir bare dyrere etterhvert som pensjonsutgiftene til utlendingene baller på seg.

Noen må betale når folk ikke jobber, og det hjelper lite å kalle en innvandrer «sysselsatt» med en time arbeid i måneden. Statistikken blir bedre, men problemet er like dyrt, og det har blitt jevnt og sikkert dyrere år for år. Alle politikere vet det. Ingen andre enn Fremskrittspartiet har brydd seg. Det er jo bare å låne mer penger, ikke sant? Fremskrivningen i budsjettdokumentene viser at gjelden øker fra 42,1 milliarder kroner  i 2017 (45%) til omkring 67,6 milliarder i 2021. (102%) og for håndtere det må man ty til høyere skatter og avgifter. De fleste innfødte osloborgerne er tross alt «rike» i forhold til de som kommer fra fattige land. De rike kan tas, så bla opp. Vis solidaritet!

Redd Oslo fra Teenage Boss i 2019 

Det er fortsatt to år igjen til valget hvor oslofolk kan få sparket disse politiske drømmerne vekk fra makta og over i glemselen. MdG vant valget på å være «nye og friske», men den smaken har surnet betraktelig. At AP har latt MdG gjennomføre 100% av egen politikk med 8% velgere bak seg, er imidlertid ikke noe som skal glemmes eller tilgis. AP har skylda ved å ha forholdt seg helt passivt, og den skylda skal klistres til Arbeiderpartiet i 2019. Det skal bli oppvask. Men nå dukker et nytt problem opp:

Å overta makta i Oslo og den grøftkjørte økonomien i 2019 er en loose-loose situasjon. Man kan vinne valget, men det er ingenting å vinne på å styre byen, for fremover blir problemene bare større og større, og de kan bare løses gjennom en økonomisk hestekur. Den hestekuren kommer oslovelgerne til å hate enda mer enn bomringen til la-la-Lan, og resultatene av den blir mer av alt det som er negativt: Segregering, fattigdom og kutt, kutt, kutt. Det beste hadde kanskje vært om hele kommunen ble satt under administrasjon av staten, «luksusfellen» eller «teenage boss» teamet. For nå har de grønne gærningene og Arbeiderparitet plaget barnefamilier og skattebetalerne nok.

Linker:

https://www.rights.no/2017/10/krise-send-mer-penger-hoier-byradslederen-i-oslo/

https://www.dn.no/nyheter/2017/09/27/1635/oslos-gjeld-skyter-i-vaeret

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøp boken hos Document Forlag. Den finnes også som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂