Kommentar

Plutselig mysser Oslo av kostbare el-scootere som står tilfeldig henslengt her og der, til fri bruk for alle som vil betale en slant for å snike seg hurtig inn på fotgjengere bakfra så de skvetter veggimellom. Gøyalt! Barna i Byrådet har nemlig bestemt seg for å gå videre med lekepolitikken «bilfri by», og nå har et av snøfnuggene der inne i Rådhuset fått enda et innfall: Små elektriske tohjulinger skal bli en viktig ingrediens i den nye blandingsmodellen for «grønn urban transport». Dette blir gøy dere!

Denne hippe trenden er plukket opp i store byer i andre land, og unge friskuser med private initiativ har solgt seg inn hos Barna i Byrådet, som aldri får nok lek og moro. Det viser seg nemlig at det ikke var nok med rød asfalt, 20.000 tonn salt, utekontor, blomsterkasser, gatekunst, høner i bakgården, prikker på asfalten og dansing i gatene for å få Oslofolk til å legge om livsstilen sin tilbake til Maos sykkel-Kina. Folk flest vil rett og slett ikke gjøre som klorofyllkommunistene sier i verdens minst egnede sykkelby – så nå skal det innføres enda mer leketøy i byen som folket kan leke seg med.

Barna i Byrådet elsker sånt. Den grønne kommunismen er nemlig en naturlig ekstremisering av det lyserøde sosialdemokratiet, hvis mål er å gjøre alle voksne mennesker til barn av Mamma Staten. Da slipper nemlig voksne folk å bli voksne, og ta ansvar for seg selv, sine egne, og sine personlige valg. Og hvorfor er det så bra? Fordi voksne folk som aldri trenger å bli skikkelig voksne, vil heller ikke kritisere eller opponere mot Mamma Staten som passer så godt på dem, og gir dem alt de trenger av penger, leketøy og ubekymret moro. Og vips, så har du et samfunnssystem som belønner uansvarlighet, middelmådighet og kunnskapsløs troskyldighet. Slike samfunn er ikke stabile, for de blir ikke styrt av prioriteringer, men av følelser.

Miljøpartiet de Gærne driver derfor ikke med politikk. De har gjort hovedstaden til sin personlige lekestue, hvor de eksperimenterer med samfunnet etter innfallsmetoden – slik barn gjerne gjør når voksne folk abdiserer. Ingenting er kvalitetssikret, og de tar aldri ansvar når det går galt. Dette gjør dem modigere og modigere, og det er grunnen til at de tidligere kunne sløse bort en halv million skattekroner på «utekontor», mens nå tør de glatt å brenne en milliard på elektriske busser, og en halv milliard på trikketunell til Ekeberg, så de kan lage sykkelmotorvei for syklister som ikke finnes. Det blir gøy! Og som med barn flest, er tanken på at de kan ta feil, helt fraværende. Pengebruken er helt ute av kontroll slik den alltid blir når barn ikke blir holdt i øra, og Oslo-velgerne vil nok etterhvert måtte betale en høy pris for sine lettvinte valg.

Samtidig er MdG alliert med Arbeiderpartiet, og sosialismens viktigste søyle er å drive med oppdragelse av folket, så alle andre blir sosialister, for sosialister er også notoriske narsissister, som på inderlig dypt alvor mener de er bedre mennesker enn alle andre rundt seg, og deres løsninger og livsstil bør derfor adopteres av alle andre.

Akkurat som Røde Khmer, skal derfor Grønne Khmer ta Oslo tilbake til et «år null» uten biler, men med mye urbant landbruk, veggiser og resirkulerte hippiedrømmer, så vi til slutt blir et nytt kollektivt paradis. Protestene har overhodet ingen effekt, for barn har ikke voksnes evne til selvkritikk. Men enkelte surpomper står fortsatt i veien for utopien: Individualister. Realister. Teknologier. Fritenkere. Voksne folk. Barnefamilier utafor bomringen. Og ekte politikere på høyresiden med ansvarlighet, forsiktighet, budsjettforståelse og innsikt i kost/nytte-prioriteringer innenfor miljøvern.

Dessverre har alle demokratier et gjennomgående problem: Velgere er ikke så veldig interessert i politikk.

De vil heller ha enkle budskap og enkle løsninger, og ingen har enklere budskap og løsninger enn fanatiske miljøaktivister, og blodrøde sosialister. Men enkle løsninger skaper aldri stabilitet. Bare spør en borger av Venezuela. Lettvinthet er et kredittkort, med skyhøy rente, og Osloborgerne vil få regningen til slutt.

Bruken av disse el-scooterne vil nok eksplodere, som det alltid gjør når det kommer nytt leketøy. (Det blir nok litt som Pokemon Go-bølgen tenker jeg) Men som alltid med barn, er det ingen som tenker kost/nytte eller årsak/konsekvens i Røde Raymonds grønne byråd: At disse syklene vil skremme livskiten av fotgjengere er likegyldig. At folk vil bli skadet er også likegyldig. (Hjelm er unødvendig der du zoomer i vei, vennlig hilsen det «ansvarlige» sykkelpartiet.) At de er helt uegnet på vinterføre er likegyldig. Og at de har kort levetid, og dermed bidrar til forbruksfesten og søppelberget er likegyldig. Pyttsann.

Det enste som er viktig for Barna i Byrådet, er at folk får mer å leke med, så enda flere snøfnugg stemmer MdG og deres logre-lydige haleheng Arbeiderpartiet og Høyre. Det viker dessverre, for hvem liker ikke lek og moro? Ellers blir jo politikken så innmari schedelig!

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Les også

Les også