Nytt

Mellom 40 og 50 ungdommer var innblandet i et masseslagsmål på Bjørndal i Oslo. Ungdommene var bevæpnet med kniver og økser, men våpnene skal ikke ha blitt brukt.

Bakgrunnen til bråket skal ha vært en hendelse på russetreffet på Tryvannshøgda dagen før. Det er så man undres om hevn er en del av  hverdagen i det multikulturelle ungdomsmiljøet som preger deler av Oslo. Dette oppgjøret er dessverre ikke et enkelttilfelle. I fjor slåss ungdomsgjenger mot hverandre ved flere anledninger. Det tilfellet som fikk mest oppmerksomhet skjedde på Tokerud i Groruddalen, der ble en gutt stukket med kniv,

Bjørndal, hvor masseslagsmålet i helgen fant sted har nesten samme type befolkningsammensetning som Groruddalen. En høy andel minoritetsspråklige.

Ungdommene ønsker ikke å anmelde forholdet.

Mellom 40 og 50 ungdommer barket lørdag kveld sammen i et masseslagsmål på Bjørndal, helt sør i Oslo. Ingen ble alvorlig skadet.

De første meldingene gikk ut på at noen av dem som var der, hadde øks eller kniv, men ingen av disse våpnene var benyttet, ifølge operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

Én person ble sjekket av ambulanse, men var ikke alvorlig skadd. Ifølge politiet var ingen av dem som var involvert, villige til å anmelde saken, og derfor ble ingen pågrepet.

Bakgrunnen for bråket skal ha vært en hendelse under russetreffet på Tryvann kvelden før. Hva som skal ha skjedd på Tryvann er uklart for politiet.

Marius Sørvik skrev om hevn i det multikulturelle ungdomsmiljøet i Groruddalen for en tid tilbake:

Det gikk ikke mange timene før tre brødre gikk rundt i skolegården med rambokniver i beltet, og skulle «ta meg». Jeg skulket skolen en uke etterpå. I frykt for å oppleve en slik type hevn igjen, gikk jeg ikke til politiet. Selv om kriminaliteten i Groruddalen skal ha gått ned siden 2000-tallet, har ikke det noe som helst med saken å gjøre. Hevn er alltid et tema vi må vurdere før vi går videre med en sak. Det vet vi som bor der.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10050366

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10049650