Nytt

I nyhetene hører vi ofte om både skyting og knivstikking. Denne helgen var ikke noe unntak.

På Re mellom Tønsberg og Horten stakk en litauer ihjel sin venn med kniv.

Bakgrunnen for knivstikkingen er ikke kjent, men politiet føler seg sikre på at det dreier seg om et drap. Alle vitnene ble først siktet for legemsbeskadigelse, men tre av dem er nå dimittert.

– Vi mener vi har en nokså god oversikt over hendelsesforløpet, sier Dalhaug.

Alle fem som var tilstede skal være bekjente som hadde en sosial sammenkomst gjennom kvelden. Mennene, inkludert offeret, er litauiske statsborgere. De fleste er ifølge politiet arbeidere, blant annet på et lokalt gårdsbruk.

I Drammen ble det løsnet skudd inne i en taxi under et ransforsøk. Hendelsen fant sted i den multikulturelle bydelen Fjell, hvor også den antatte gjerningsmannen ble pågrepet.

Sjåføren kom seg ut av bilen etter kort tid, og like etter ble det løsnet to skudd inne i bilen. Rutene ble knust, men ingen ble skadd. Det er usikkert om gjerningsmannen tok med seg noe fra bilen.

– Vi mistenker sterkt at mannen vi nå har pågrepet, er han som står bak ranet. Han ble funnet i en leilighet ikke langt unna åstedet for ranet og er nå brakt til politistasjonen. Han vil bli avhørt lørdag formiddag, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=1007928

http://www.dagbladet.no/2012/03/17/nyheter/innenriks/knivstikking/vestfold/20730662/

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.8035478