Nytt

En rekke islamistiske terroraksjoner i vestlige land vekker ikke bekymring i Gudbrandsdalen. Ihvertfall ikke hos politimester Arne Hammersmark.

– Jeg mener vi ikke kan begrunne bevæpning på en ullen uttalelse fra en IS-mann i Irak eller Syria om trusler mot Vesten, sier Hammersmark til Dagbladet.

Hammersmark jobbet på operasjonssentralen under NOKAS-ranet og denne uken ble en av hans tjenestemenn skutt på Vinstra. Det er helt greit at politiet må ta halen mellom beina og stikke fra åstedet, synes Hammersmark.

– Det er vanskelig nå å gå inn på taktiske vurderinger, men møter man noen med en hagle i hånda har man to valg: enten prøve å ta opp sitt eget våpen eller stikke. Norsk politi er ikke vant til å være fast bevæpnet, instinktet deres er å komme seg vekk fra situasjonen, sier politimesteren, som ikke tror at politiets synlige våpen hadde noe å si for at det ble løsnet skudd i denne situasjonen.

http://www.dagbladet.no/2014/11/28/nyheter/innenriks/bevepning/36473659/