Gregoire Moutaux heter en ung franskmann fra det nordøstlige Frankrike som ble pågrepet da han skulle krysse fra Ukraina og inn igjen i Polen. I bilen hadde han fem kalasjnikover, 125 kilo TNT, to panserbrytende rakettvåpen, og 5000 skudd. Ifølge ukrainsk politi oppga han motstand mot innvandringen til Frankrike og globaliseringen.

Gregoire Moutaux.arsenal

Gregoire Moutaux planla å angripe 15 mål under EM, deriblant moskeer og synagoger. Det sistnevnte målet tyder på at han var nazi-orientert.

De første rapportene var ulne. Stikkordene EM og terror kobles til IS. Men dette var noe annet. Moskeer og synagoger, pluss offentlige bygninger.

Krigen i Ukraina gjør det lett å skaffe seg våpen.  Gregoire Moutaux skal ha dukket opp i desember og utgitt seg for å ville verve seg til kampen i Øst-Ukraina. Ukrainsk politi skal ha overvåket ham og hans våpenkjøp.

En fransk sikkerhetsekspert intervjuet av BBC var noe skeptisk til historien. Men det kan være vi ser det første eksempel på at en skuffet innfødt europeer drar til konfliktområdene på europeisk territorium, hvor han kan skaffe seg våpen uten å vekke oppsikt.

Han er nazi-orientert. Mennesker som ser både muslimer og jøder som fiender har ofte et paranoid syn på samfunnet. De ser fiender og sammensvergelser over alt.

gregoire-moutaux

Gregoire Moutaux var fra en lite sted med bare 80 innbyggere. Han beskrives som snill og hjelpsom, andre sier han holdt seg for seg selv. Han var gårdsarbeider. Hva får en ung gutt til å dra til Ukraina for å kjøpe våpen og angripe Frankrike under fotball-EM?

Hvis dette er storyen burde europeiske myndigheter ta den ytterst alvorlig. Det har ikke manglet på advarsler om at noe slikt kunne skje.

Det er grunn til frykte at eksemplet  Gregoire Moutaux vil bli brukt til å blande ham sammen med alle som sies å være på «ytre høyre fløy». Det er stikk motsatt praksis av den «skjær dem ikke over en kam», som har vært den politiske klassen mantra når det gjelder muslimer. Folk er ikke dumme, de ser forskjellen og det kan bare øke deres vrede.

Det er all grunn til å ta tilfellet  Gregoire Moutaux ytterst alvorlig.

 

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3627218/French-man-arrested-125kg-explosives-Ukraine-planned-carry-attacks-Euro-2016-angry-mass-immigration-spread-Islam.html

Identitärer Grégoire Moutaux

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂