Ukraina er forberedt på å bruke britiske langdistanseraketter for å treffe Krim. Dette kan være en potensiell eskalering av vestlig involvering i krigen, skriver The Times.

President Zelenskyj besøkte Storbritannia denne uken. Rishi Sunak lovet da å sende Ukraina mer militærhjelp. Det diskuteres nå hvorvidt dette bør inkludere Harpoon anti-skip missiler eller luft til-bakke missiler av typen Storm Shadows.

Kilde: The Times

Ukrainske forsvarskilder har bekreftet overfor The Times at Kiev er forberedt på å bruke missilene til å angripe Krim.

Zelenskyj møtte EU-parlamentarikere i Brussel i går, hvor han fornyet kravene om å få utlevert jagerfly. Russland ser ut til å starte en lenge forventet offensiv i Øst-Ukraina.

– Vi forsvarer oss mot den mest anti-europeiske styrken i den moderne verden, sa Zelenskyj i Brussel.

– Vi forsvarer oss selv – vi ukrainere på slagmarken – sammen med dere.

Frankrike, Storbritannia og Polen vurderer nå å levere jagerfly til Ukraina, mens svenskene har sagt nei. Under besøket i London takket Zelenskyj for utleveringen av de langtrekkende missilene, som han mener vil bedre Ukrainas stridsevne betydelig.

– Disse våpnene vil gjøre det mulig for oss å presse ondskapen til å trekke seg fullstendig tilbake fra landet vårt ved å ødelegge fiendens flybaser dypt inne i de okkuperte områdene.

Ukraina har lovet å ikke bruke langtrekkende våpen mot mål i Russland, men utelukket ikke angrep mot Krim.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.