USA vil forsyne Ukraina med langtrekkende artilleriraketter av typen ATACMS, melder NBC News.

Ukraina har i lang tid ønsket seg de langtrekkende våpnene som kan avfyres fra Himars-vognene som landet allerede er utstyrt med. Så langt har imidlertid ikke USA villet sende dem, skriver NTB-Reuters.

Men fra Storbritannia og Frankrike er Ukraina tildelt langtrekkende missiler av typen Storm Shadow- og Scalp-systemer.

Nå skal president Joe Biden har fortalt Volodymyr Zelenskyj at USA vil gi dem et lite antall langdistanseraketter for å hjelpe Ukraina i krigen med Russland. Ukraina har i flere måter bedt om at USA leverer det som kalles Army Tactical Missile System, og forkortes til ATACMS.

Disse missilene har en rekkevidde på nesten 300 kilometer, og gir ukrainske styrker muligheten til å angripe russiske forsyningslinjer, kommandosentrale og andre mål langt bak de russiske frontlinjene, som Ukraina sliter med å trenge igjennom.

Ifølge NBC er det tre embetsfolk og en kilde i Kongressen som bekrefter opplysningen. De skal ikke hatt tillatelse fra den politiske ledelsen i å snakke med pressen om dette.

Biden og Zelenskyj hadde møte torsdag.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.