Natteravnene på Vestli og Stovner i Groruddalen suspenderer patruljeringen etter flere truende opplevelser. Det skal foretas en trusselvurdering i samarbeid med politiet.

Det er første gang natteravner skal ha måttet innstille pga trusler.

Sjef for politiet Enhet Øst, John Roger Lund, forteller til VG om to ubehagelige hendelser natteravnen på Vestli skal ha blitt utsatt for i helgen som var.

Fredag 20.4 opplevde natteravnene å bli sjikanert av en gruppe på ca. 20 ungdommer i alder 16–23 år. Ungdommene skal ha ropt skjellsord og det skal også ha blitt kastet stein etter natteravnene.
Det samme skjedd lørdag 21.4, men da av en gruppe på 6–7 ungdommer.

– Enhet Øst hadde et møte med alle natteravnene i Groruddalen onsdag 25.4. I etterkant av møtet hadde vi et eksklusivt møte med natteravnene for Stovner- og Vestli-området på bakgrunn av de to hendelser som skjedde forrige helg, sier Lund til VG.

Politisjef Lund forsøker å snakke truslene ned.

– Dette er en liten gruppe ungdommer som ikke aksepterer det som anses som normalt for alle andre ungdommer i området. Flere av dem vi har kontrollert, har vært i befatning med kriminalitet.

Men hvis trusselbildet har vokst er det neppe formålstjenlig å si at det er en «liten gruppe ungdommer».

Folk følger med og ser at alvorlighetsgrad og hyppighet stiger.

I fjor vår begynte bilbranner i det samme området. En 15 kilo tung sten ble kastet fra en gangbro mot en vekterbil.

Men aggressiviteten finner sted helt andre stedre i byen, som da en gjeng gikk løs på politiet ved Byporten, et handlesenter ved Oslo S.

Alle rapportene om ungdommer som avtaler slåsskamper og filmer dem. Innvandrerungdom som drar til vestkanten for å bøtelegge skoleelever.

Folk ser en sammenheng, og de ser at trusselbildet vokser.

Politisjef Lund vil at foreldrene skal komme «på banen». Er det et rimelig håp?

– Nå må foreldrene til disse ungdommene på banen, og forstå at de har et ansvar for å være til stede ute mellom husene for å gi ungdommen voksenkontakt i sitt boområde, sier Lund.

Er det en adekvat forventning, ut fra det vi har hørt og sett tidligere, og ut fra det politiet selv har fortalt?

Politiet synes revet mellom to hensyn: Realitetene og ønsket om å presentere et bilde politikerne i Rådhuset blir fornøyd med.

Realiteten vinner uansett og politiets policy bør være tilpasset den.

 

 

Natteravnene stopper patruljering i Oslo-bydel

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!