Foto: Natteravnene / Facebook.

Ungdommer kastet lørdag kveld stein på tre natteravner på Jesperudjordet i bydel Stovner i Oslo. Èn person er skadet.

– Èn av natteravnene ble truffet i hodet med stein og er sendt til legevakten for behandling. Han har fått et stort kutt og tilstanden er fortsatt uklar, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til VG.

Politiet fikk melding klokka 21.28. De satte inn flere patruljer i jakten etter gjerningspersonene.

– Løp fra stedet
Ti-femten personer skal ha løpt fra stedet og det ble søkt etter dem i nærmiljøet.

22.43 meldte politiet at søket var avsluttet.

Foreløpig vet politiet ikke noe om foranledningen til hendelsen, som skjedde ved Jesperudjordet ballplass. Politiet opplyser at de ikke har gode beskrivelser på gjerningspersonene.

Men det er sagt at det er gutter, mørke i huden, cirka 16–18 år. En skal ha vært iført rød jakke og grå joggebukse. To skal ha hatt blå klær, cirka 185 cm høye, skriver politiet på Twitter.

Ikke første gang
I slutten av forrige måned stanset natteravnene all patruljering i bydelen Vestli i Oslo etter ubehagelige hendelser. Ved to anledninger hadde ungdommer kastet stein mot natteravnene.

– I samråd med natteravn-sjefen i Oslo besluttet vi at det skal gjennomføres en trusselvurdering for å ivareta sikkerheten deres før vi eventuelt kan gjenoppta natteravningen på Vestli. Det er klokkeklart at dette er helt uakseptabel oppførsel, sa sjef for politiet Enhet Øst, John Roger Lund, til VG.

I slutten av forrige måned stanset natteravnene all patruljering i bydelen Vestli i Oslo etter to steinkastingsepisoder, men hadde nå gjenopptatt vandringene.

– Sivile kan ikke håndtere dette

Generalsekretær Lars Norbom i Natteravnene mener at situasjonen er svært alvorlig etter å ha hørt om lørdagens hendelse.

– Det er helt forkastelig at noe slikt kan skje, og det er sterkt beklagelig. Her tenker jeg at man må sette i gang tiltak. Det kan ikke vi i Natteravnene gjøre, det er nok noe myndighetene må gjøre i større grad. Jeg tror det er nødvendig å statuere et eksempel for å få tatt området tilbake, gjennom kraftig politiinnsats. Dette er ikke noe sivile kan håndtere, sier han til NTB.

Han sier at Natteravnene vil fortsette sin dialog med politiet og politikere om situasjonen.

– Det er veldig alvorlig at vi blir angrepet på den måten. Vi er et sivilt tiltak som ikke utgjør noen trussel mot noen grupper, sier han.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!