Politiet ber om hjelp til å identifisere disse to mennene etter et brutalt ran i Oslo mandag 19 april.

Et postbud ble ranet midt på lyse dagen i Valkyriegata på Majorstua da han var på runden sin. Ranerne truet med å drepe ham.

Politiet har tilgang til overvåkingsvideo av de to personene før ranet, hvor de later til å spane på postmannen og hans scooterkjøretøy, og etter ranet, når de løper inn på Majorstuen T-banestasjon. De løper ned til den perrongen hvor det går tog mot sentrum.

Postbudet har forklart at han ble truet med en knivlignende gjenstand. De raner ham for flere gjenstander som tilhører Posten.

– Dette er to gjerningspersoner som snakker veldig, veldig godt norsk, så det er altså noen som har tilhold i Oslo, resonnerer politioverbetjent Rune Utne Reitan i TV 2s Åsted Norge.

Reitan kommenter at den ene av mennene har en «ganske vanlig Adidas-joggebukse».

I oktober i fjor ble et postbud knivranet på Lambertseter i Oslo:

Politiet skrev på Twitter at den ene var iført svarte klær med hvite striper på siden og sort caps. Personen er mørk i huden. Den andre hadde på seg grå joggebukse med svarte farger på siden og en stor, sort boblejakke. Også denne personen er mørk i huden. Den siste var ikledd en rød, hvit og blå jakke og kunne ha på seg caps.

Politiet ønsker tips om hvem personene på bildene er. Tips til politiet kan ringes inn til 22 38 98 98.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.