En gullsmed like ved Vestli T-banestasjon i Oslo ble idag ranet av to væpnede men. En av ranerne var ikledd burka. De truet med hagle og revolver. I beskrivelsen heter det: Den ene skal være en mann, ca, 190 høy, tynn, mørk i huden, sort regnjakke/overdel, hvite joggesko, sort paraply, lyseblå jeans. Den andre skal være ca, 190 høy, tynn, sorte og grønne joggesko med hvit såle, sort  olabukse, mørk i huden. Hadde blå/grønn  burka/pledd rundt seg under  ranet. De snakket gebrokkent norsk og engelsk.

Kriminelle iført burka er et velkjent problem i andre europeiske land. Fremskrittet har nå også nådd Norge. Minervanett representert ved professor i filosofi, Arild Pedersen, debatterte burka for tre år siden og kom frem til at dette burde man ikke forby i Norge.

Frp vurderte et burkaforbud allerede i 2009.

Dagbladet   VG