Politiet pågrep torsdag morgen en mann på Veitvet som mistenkes for å ha stått bak overfallene på tre kvinner i Oslo ved midnattstider onsdag kveld.

Mannen ble pågrepet ved 6.30-tiden, og pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet i Oslo.

I løpet av 45 minutter fikk politiet meldinger om at tre kvinner var blitt overfalt på tre ulike steder i Oslo rundt midnatt onsdag kveld. Tre unge kvinner på 15, 18 og 22 år ble overfalt på Økern T-banestasjon, på Linderud og i Veitvetveien. Politiet mistenker at overfallene var seksuelt relatert.

– Beskrivelsene av gjerningspersonen stemmer godt overens, og hendelsesforløpene er like. Overfallene har vært umotivert, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli klokken 2.15.

Politiet har video av det ene overfallet som viser en kvinne som blir lagt i bakken. Politiet ønsket onsdag morgen ikke å si noe om hvilket av overfallene dette gjelder, men Stokkli sier overfallet ser brutalt ut.

– De tre har fått mindre fysiske skader, men de er sterkt preget av hendelsen, sier han.

Gjerningspersonen beskrives som en mann ca. 25 år, rundt 180 cm høy, mørk i huden, kort mørkt hår, mørk jakke til livet med hette, lyst plagg under jakken, grå bukse, mørkt belte på buksen og mørke, litt høye joggesko med lys såle.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!