Vestli. (illustrasjonsfoto)

Natteravner på Vestli i Oslo øst ble lørdag truet med at de skulle skytes. Flere ungdommer truet også med å kaste stein mot dem.

Flere patruljer rykket ut og anholdt to ungdommer på 13 og 14 år. De ble registrert og hadde lange samtaler med politiet, skriver Nettavisen.

Etter at patruljene kom til, forklarte ungdommene at det hele var ment som en spøk.

Truslene skjedde tre uker etter at Natteravnene ble kastet stein etter av maskerte ungdommer i samme område.

– Truslene var såpass grove at de rapporterer vi til politiet, slik vi har fått beskjed av dem om å gjøre. At noen kommer med slike trusler skal ikke skje, sier leder og talsperson for Natteravnene på Vestli, Annstein Garnes.

Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Nettavisen at det dreide seg om trusler om skyting.

Nettavisen var til stede da de to ungdommene ble anholdt. De forklarte at truslene om skyting var ment som en spøk. Begge to ble ransaket på stedet og registret. På grunn av at de er under kriminell lavalder ble det ikke opprettet sak hos politiet, men episoden er loggført i politiets systemer.

Trusselen mot den ene av to grupper med natteravner ble registret klokken 22.20 lørdag. Bare vel en time senere opplevde den andre gruppen natteravner nye trusler.

Seks ungdommer stod i et veikryss og ropte at de skulle kaste steiner mot dem.

– Jeg opplevde bare de verbale truslene. Men etter det som er skjedd føles det veldig ubehagelig. Likevel føler jeg at vi nå er forholdsvis trygge og det føles godt å gå natteravn igjen, sier Garnes.

Denne helgen var andre gang Natteravnene på Vestli i Oslo øst patruljerte etter at politiet vurderte det som for farlig etter to episoder med steinkasting i slutten av april.

Natteravnene på Vestli tar sine forholdsregler. Det blir sagt klart fra om at andre natteravner enn Garnes ikke skal avbildes. Under ingen omstendigheter.

Noen av dem forteller direkte til Nettavisen at det handler om deres sikkerhet; de har problemungdommene som nærmeste nabo.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.