Tirsdag ettermiddag la leder for natteravnene i Oslo seg nærmest flat for steinkastende ungdommer. Nå har en ny gruppe «natteravner» etablert seg i dalen.

Etter flere episoder med angrep rettet mot natteravner på Stovner og Vestli, som til slutt endte med at en natteravn fikk kastet en stor stein mot seg og fikk et større kutt i hodet, tok leder av natteravnene i Oslo grep i saken. Noen av natteravnene har fått beskjed om å trekke seg, fordi de har misforstått rollen sin– og det blir slutt med å ta med hund på natteravnrundene.

I dag kommer også Vg.no med gla’nyheten til innbyggerne øverst i Groruddalen. Den tidligere årets Oslo-borger Mohsan Raja, som ble tildelt prisen av Aftenposten i 2015 for sitt utrettelige arbeid for nyankomne flyktninger og immigranter på Tøyen, starter opp en ny gruppe som skal patruljere i Groruddalen. De såkalte «nattevaktene» vil være på plass allerede til helgen.

Raja fikk mye kritikk etter tildelingen av prisen som årets Oslo-borger. Han var blant annet straffedømt for både narkotikakriminalitet og vold. Han hadde også publisert et innlegg på facebook som var fiendtlig mot homofile. Det kom i tillegg fram at han hadde opptrådt rimelig ufint mot flere kvinner han hadde samarbeidet med under immigrantkrisen i 2015, rett før han fikk prisen. Da det tidligere islamsk råd, som senere ble fratatt statsstøtten, ansatte en niqabkledt kvinnen som kommunikasjonsansvarlig, var han straks på banen og støttet henne.

«Å få unge bort fra gaten er litt vanskelig, men det gjelder å få dem til å tenke på en annen måte. Dialog og kommunikasjon har mye å si», sier Mohsan Raja til VG. Han mener, som leder Ayoub Zannachi i Stovner ungdomsråd, at det er kjedsomhet, mangel på fritidsaktiviteter og andre underliggende årsaker til episodene med blant annet steinkasting.

Med tanke på Rajas bakgrunn og de raske demografiske endringene i denne delen av Groruddalen, vil han nok kunne nå bedre fram til ungdommer som går fra nattbønn under ramadan til steinkasting.

Tegning: Thomas Knarvik

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!