Foreningen Samfunnsengasjerte Norsk-Pakistanere (SNP) har anmeldt Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) etter to demonstrasjoner i 2022.

– Vi skal beskytte ytringsfriheten, men vi kan ikke beskytte en gruppe som sprer dette hatet, sier Mohsan Raja i SNP til Nettavisen.

Den tidligere årets Oslo-borger Mohsan Raja, som ble tildelt prisen av Aftenposten i 2015 for sitt utrettelige arbeid for nyankomne flyktninger og immigranter på Tøyen.

Men kritikken lot ikke vente på seg da det ble kjent at Raja blant annet var straffedømt for både narkotikakriminalitet og vold. Han hadde også publisert et innlegg på Facebook som var fiendtlig mot homofile. Det kom i tillegg fram at han hadde opptrådt rimelig ufint mot flere kvinner han hadde samarbeidet med under immigrantkrisen i 2015, rett før han fikk prisen.

Den tidligere kriminelle homohateren som ikke kunne oppføre seg skikkelig mot kvinner anmelder altså Sian for hatkriminalitet etter at de har brent egne eiendeler med politiets tillatelse.

– Jeg mener vi må klare å skille mellom ytringsfrihet og hatefulle ytringer, og jeg mener det å kalle muslimer for mordere og pedofile hører til det siste, sier Raja.

Hans store idol Muhammed giftet seg som kjent med Aisha da hun var fem år gammel, og ekteskapet ble fullbyrdet da Aisha var ni år gammel. Muslimer pleier å hevde at Muhammed var det mest perfekte mennesket som noensinne har eksistert. Så dermed anser de at sex med en niåring og et utvalg av sexslaver er helt OK. Faktisk perfekt.

Anmeldelsen tar utgangspunkt i ytringer Sian-aktivistene fremsatte i sine appeller under demonstrasjoner i fjor, den første i Sandefjord 23. april og den andre i Fredrikstad 17. mai, skriver Nettavisen.

Under markeringen i Sandefjord kalte Sian-aktivister muslimer for «tomskaller», «voldsaper», «psykopater», «terrorister» og «usiviliserte barbarer», skriver SNP i anmeldelsen.

Sian-leder Lars Thorsen avviser at han kom med hatefulle eller hetsende ytringer under disse markeringene.

– Dette er langt fra noe brudd på paragraf 185, sier han om Sian-markeringene i Sandefjord og Fredrikstad i fjor.

– Du snakker blant annet om at islam i Norge vil føre til «historiens verste menneskeslakt». Er ikke det hatefullt og hetsende mot en minoritet?

– Nei, på ingen måte. Dette er historiske og teologiske fakta, sier Thorsen på telefon til Nettavisen og viser til én sure i Koranen, 8-39.

– Koranen befaler alle muslimer å slakte nordmenn. Oversettelsen av det arabiske ordet «qital» er «fight them». Koranen har 109 vers med volds- og drapsbefalinger, hevder Thorsen og forsvarer sin bruk av ordet «drapsmanual» om muslimenes hellige bok.

Thorsen viser også til 1400 års empiri, som viser hvor voldelig religionen islam er.

– Den som ikke frykter at muslimer skal oppføre seg islamsk, er enten muslim eller stupid, avslutter Thorsen.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.