Innvandrerungdommen som gikk til fysisk angrep på Sian-leder Lars Thorsen angrer, sier de. Men forstår samtidig ikke at det er lov til å kalle Muhammed for en «falsk profet» uten å fortjene vold. De hadde ikke planlagt å gå til fysisk angrep eller å kaste stein og egg, sier de.

Nordmenn liker ikke voldelige demonstrasjoner. Det er ikke noe norsk ved det. Å ty til vold slår derfor tilbake på de voldelige. Manglende impulskontroll er ikke noe å skryte av hvis du er norsk.

Bergens Tidende deltar som vanlig på «de krenkedes» side og får ekstra hjelp av NTB som videreformidler budskapet om «de sårbares anger». Dette dreier seg om innvandrerungdommen som gikk til fysisk angrep på Sian-leder Lars Thorsen. De angrer selvsagt nå som politiet etterforsker volden.

Det var visstnok deres frustrasjon som tok overhånd, ifølge dem selv. De unge sinte muslimene forstår ikke ytringsfrihet i et demokratisk samfunn:

– Han sa grusomme ting om islam og Koranen. Vi synes det er vanskelig å forstå hvorfor det er lov å si slike hatefulle ting. Vi ville stoppe ham. Men det gikk altfor langt, sier 19-åringen.

«Vi synes det er vanskelig å forstå hvorfor det er lov å si slike hatefulle ting». Her ser vi kjernen til problemet. Det skal ikke være lov å si noe negativt om islam eller Koranen i Norge i 2020. Ikke nå som vi har fått så mange innvandrere som lever etter islams lære. Og de greier ikke å beherske seg når de føler seg krenket. Og journalistene stiller ingen kritiske oppfølgingsspørsmål.

NTB skriver:

Alle er fra Midtøsten, og er i slutten av tenårene og tidlig i 20-årene. De forteller at de kjente godt til organisasjonen (Sian) fra før.

– Vi har sett Sian-lederen har brent koranen og slike ting, sier en 19-åring som også er siktet for kroppskrenkelse.

De forteller at de ble oppfordret av personer i moskeen om ikke å delta i demonstrasjonen. Ingen av dem sier de hadde planlagt å ta seg over gjerdet, kaste stein eller egg, eller å angripe Sian-lederen. Det endret seg en stund etter at Thorsen hadde gått på talerstolen.

De hadde ikke planlagt å kaste stein eller egg, sier de. Hvor kom eggene fra? Sist jeg var i Bergen la jeg ikke merke til frittgående høns i gatene, men det var kanskje fordi det regnet?

Nei, dette var en planlagt handling som nå skal unnskyldes med medienes hjelp.

I en video NTB scanpix tok opp under demonstrasjonen går det fram at angrepet på Sian-lederen skjedde rett etter at Thorsen omtalte Muhammed som en «falsk profet». Det samme har et vitne bekreftet til VG.

Det «grusomme» som førte til at Lars Thorsen måtte sy tre sting i hodet var altså at han omtalte Muhammed som en «falsk profet».

I alt 18 personer etterforskes av politiet etter hendelsen, blant annet for kasting av stein og ordensforstyrrelser. Noen er siktet for flere forhold.

Det er sikkert mange som mener at Sian bedriver «unødig» provokasjon ved å kalle Muhammed en «falsk profet», men vi har altså fremdeles ytringsfrihet her i landet.

Bruk den mens vi fremdeles har den.

Bergens Tidende

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

«Svenske» imamer ser helst at kvinner holder seg hjemme:

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.