Sylvi Listhaug. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på angrepet på Sian-leder Lars Thorsen på en demonstrasjon i Bergen lørdag. – Totalt uakseptabelt, sier hun.

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

– Selv om de aller fleste av oss ikke er enig om hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

Bilder fra Festplassen viser at Sian-lederen geleides bort av politiet fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet.

– I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

Ifølge NRK har politiet avhørt og løslatt to av de tre personene som er siktet for angrepet på Sian-lederen. Den siste blir avhørt søndag og trolig løslatt etter det.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.