Politiet tar hånd om en person etter at det oppsto uroligheter under en Sian-markeringen på Festplassen i Bergen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB Scanpix

De tre som ble siktet for vold mot Sian-lederen, er alle løslatt. Vakthavende politiadvokat sier sakene for de tre skal vurderes samlet.

Sian-leder Lars Thorsen har opplyst at han måtte sy tre sting i hodet etter hendelsen i Bergen lørdag. Et øyenvitne fortalte til VG samme dag at angrepet kom da Thorsen kalte Muhammed for en «falsk profet».

– Sakene er under etterforskning. Vi vil danne oss et bilde av hva som skjedde og hva den enkelte av de siktede har foretatt seg på stedet, sier politiadvokat Mats Henriksen til Bergens Tidende. Alle tre er menn i 20-årsalderen.

Ellen Eikeseth Mjøs, leder av Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Vest-Norge, opplyser at de vurderer om det kan være grunn til å se på politiets opptreden.

Enhetens oppgave er å etterforske om politiansatte har gjort noe straffbart når de er i tjeneste. Ifølge Mjøs hadde Spesialenheten ikke fått noen anmeldelser da Bergens Tidende snakket med henne mandag ettermiddag.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.