Demografi

Den store befolkningsveksten i Oslo skal for det meste finne sted i Groruddalen. I hovedsak er veksten drevet av innvandring.

I 2030 har Oslo mer enn 800.000 innbyggere. Her er planen som viser hvordan byrådet vil bruke areal i Groruddalen for å huse over 100.000 nye innbyggere. Det skal bygges høyere og tettere, men markagrensa består, lover byrådslederen.

—-

– Oslo vokser med 10.000 personer i året. Hvor kommer alle menneskene fra?

– Det er hovedsaklig tre kilder til veksten: Det fødes flere enn det dør, noe som gjør at vi har et fødselsoverskudd. Det andre er at flere mennesker flytter inn til Oslo enn ut av Oslo. Den siste grunnen til veksten er innvandring fra utlandet, sier Røsland.

Det nye Norge vokser ikke lenger sakte, men sikkert. Dette ligner mer på «å gå over stokk og stein.»

http://groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=14233