Nytt

Det faktum at Mohammed er et svært populært navn har ført til mange kommentarer på sosiale medier og nettaviser. Folk som kommenterer har ikke vært fra seg av begeistring. Mange ser en utvikling man ikke ønsker. Islameksperter mener at det hele er en storm i et vannglass. Ekspertene mener at muslimene ikke har blitt så mange flere her til lands, og at det er gammelt nytt at Mohammed er populært i Oslo og omegn.

Hvor mange muslimer var det, og hvor mange het Mohammed i Oslo for 30 år siden? Hvor mange er mange flere? Hvor gammelt er gammelt nytt? Uansett antall, vil ekspertene noen gang synes at muslimene blir mange? 150 000 muslimer tilsvarer hele fem byer på størrelse med hele Hamar kommune.

Islamekspert i Minerva Lars Akerhaug:

– Skal en sammenlikne med norsk navnetradisjon, blir det som om halve klassen skulle hete Ola. Navnestatistikken sier ikke så mye om innvandring, egentlig, forteller Lars Akerhaug.

Førsteamanuensis Kari Vogt:

– Det er cirka mellom 125.000-150.000 muslimer i Norge og størsteparten av disse er konsentrert i østlandsområdet. Statistikken er basert på Oslo og er derfor ikke representativt på landsbasis. Feilen ligger i at det skal ha blitt så mange flere muslimer her til lands, men det stemmer ikke, mener førsteamanuensisen.

Antropologiprofessor Unni Wikan forklarer en av grunnene til at Mohammed er et mye brukt navn i Oslo. Muslimer har en upraktisk skikk med å gi brødre det samme navnet.

– Blant muslimer er det enkelte navn som er svært populære og som går igjen i generasjoner. I Norge har vi navnetrender, det har man langt, langt mindre av blant muslimer. Mohammed har eksistert i alle tider og er uhyre mye brukt navn. Flere brødre kan for eksempel bruke det sammen navnet, forklarer hun til Side3.

http://www.side3.no/vitenskap/fnyser-av-pastander-om-at-muslimer-kommer-i-flertall/8479931.html

http://no.wikipedia.org/wiki/Hamar